Kleurencombinatie Rood – Rood – U bent een geboren leider

Met rood als zonne- en als lotskleur bent u een krachtcentrale van energie en van nature een leider. U drijft zichzelf tot de rand van uitputting en verwacht van anderen hetzelfde. U neemt graag het initiatief en kunt er snel genoeg van krijgen wanneer een project eenmaal goed loopt. U moet leren om deze krachtige energie onder controle te houden, zodat u meer harmonie in uw leven krijgt; een beter begrip van de persoonlijke expressiekleuren hieronder zal u hierbij helpen.

Persoonlijk Expressie kleur: 

Rood: 

U komt sterk over met een sterke persoonlijkheid, veel energie en enthousiasme en u gaat graag uw eigen weg. Probeer dit vuur te kanaliseren tot een alert zelfbewustzijn in plaats van agressie en u zult verbaasd zijn over hoeveel effectiever u zult zijn.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, magenta, goud
 • zaken – groen, goud, oranje

Oranje:

Als u het beste uit rood en geel in uw persoonlijke expressiekleur weet te halen, krijgt u een prachtig mengsel van blijheid en creativiteit. U kunt goed met anderen omgaan, en u hebt veel aandacht voor wat de ander nodig heeft.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, goud, indigo
 • zaken – groen, goud, magenta

Geel:

U bent ambitieus, met een onvermijdelijke hang naar het materiele. Neem de tijd om uit te vinden wat werkelijk belangrijk voor u is en boven alles: leer meer te ontspannen en af te bouwen.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, groen, violet
 • zaken – groen, goud, violet

Groen:

U zoekt evenwicht en harmonie in alle facetten van uw leven en u vindt het soms moeilijk te veranderen. Probeer verandering te zien als een kans om nieuwe dingen te laten gebeuren en wees er niet bang voor.

Passende combinaties:

 • liefde – turkoois, goud, magenta
 • zaken – groen, goud, oranje

Blauw:

U bent vriendelijk en attent, maar soms hebt u het gevoel dat u gebruikt wordt. Uw zorgende aard maakt u een gemakkelijke prooi voor de eisen van anderen in uw omgeving. Als u dat in de gaten houdt, hebt u alles snel weer onder controle.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, groen, oranje
 • zaken – turkoois, goud, groen

Indigo:

Houd op met dromen en zet beide benen weer stevig op de grond. Dromen kunnen alleen werkelijkheid worden als u er ook wat voor doet. Diep van binnen bent u wellicht bang dat uw ideeën zullen mislukken. Maar u hebt niets te verliezen, probeer het gewoon. 

Passende combinaties:

 • liefde – turkoois, geel, goud
 • zaken – groen, goud, magenta

Violet:

Niemand is perfect, maar u hebt er wel een handje van om uitsluitend het allerbeste van uzelf en anderen te eisen. Wees wat toleranter; als je minder verwacht, word je minder vaak teleurgesteld.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, groen, geel
 • zaken – groen, goud, geel

Magenta:

U bent een goede leider en gangmaker en in staat om ideeën van anderen waar te maken. Anderen roepen vaak uw hulp in om hun geschillen op te lossen. 

Passende combinaties:

 • liefde – lichtgroen, goud, blauw
 • zaken – lichtgroen, goud, groen

Goud:

U bent sociaal en een gezellige feestganger en u roept bij anderen gevoelens van liefde en mededogen op. In moeilijke tijden zoeken anderen u op voor steun en troost. Maar soms gaat u daarbij te ver en mag u best eens wat meer tijd voor uzelf nemen.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, groen, indigo
 • zaken – groen, groen, violet