Kleurencombinatie Rood – Violet – U bent een perfectionist

Uw vermogen om de kleinste foutjes te zien zorgt ervoor dat er niet veel mensen zijn die u ooit een rad voor ogen kunnen draaien. U bent netjes en ordelijk en alles moet op zijn plek staan. Maar omdat u de lat zo hoog legt, voelt u zichzelf tegelijkertijd heel onzeker.

Persoonlijk Expressie kleur: 

Rood: 

Hoewel u best weet dat u over de moeilijkheden van het elven heen kunt komen, wordt u nog altijd gekweld door twijfels en angsten. Door te aanvaarden dat er niet zoiets als absolute veiligheid bestaat, kunt u eindelijk echt beginnen te leven. 

Passende combinaties:

 • liefde – groen, geel, groen
 • zaken – groen, geel, goud

Oranje:

U bent heel praktisch ingesteld en kunt niet tegen chaos. Probeer iets te doen met uw creativiteit, in het bijzonder met toneel en dans, om even weg te zijn uit het leven van alledag.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, magenta, oranje
 • zaken – groen, geel, oranje

Geel:

Hoewel u snakt naar zekerheid, zijn het uw aangeboren gezelligheid en optimisme die uw dag vaak goedmaken. U kunt altijd een beroep doen op uw gevoel voor humor om u over de meeste obstakels in het leven heen te helpen. 

Passende combinaties:

 • liefde – groen, magenta, geel
 • zaken – lichtgroen, magenta, goud

Groen:

U houdt uw emoties meestal onder controle, maar soms kunt u zich niet inhouden. Leer te vertrouwen op de goede bedoelingen van een ander, dan kunt u zich meer openstellen en de mensen laten weten waar u last van hebt. 

Passende combinaties:

 • liefde – groen, magenta, groen
 • zaken – turkoois, geel, goud

Blauw:

Uw kritische houding en kieskeurigheid worden in balabs gehouden door uw vermogen om het grote geheel te zien als de situatie daarom vraagt. Uw soms intense drang om zeker van uw zaak te zijn loopt hierdoor niet echt uit de hand. 

Passende combinaties:

 • liefde – groen, magenta, blauw
 • zaken – lichtgroen, goud, magenta

Indigo:

U vindt het heel belangrijk om alles goed te doen, maar hierdoor komt u wat pietluttig en dogmatisch over. U riskeert veel vriendschappen als u het leven niet wat minder gespannen benadert; geef gewoon een keer toe dat u het fout hebt.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, magenta, indigo
 • zaken – groen, goud, oranje

Violet:

U bent verbeten bezig een directe oplossing te zoeken voor al uw problemen. Een perfectionist zijn betekent echt niet dat u niet meer kunt relaxen, laat zo nu en dan de teugels eens vieren.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, magenta, violet
 • zaken – groen, goud, geel

Magenta:

Enerzijds wilt u alles in uw leven onder controle houden en anderzijds wilt u juist alles loslaten en uw geestelijke behoeften onderzoeken. Misschien moet u even rustig aan doen en uitvinden wat u nu werkelijk wilt in het leven. 

Passende combinaties:

 • liefde – lichtgroen, goud, magenta
 • zaken – groen, goud, groen

Goud:

Een prachtige combinatie. Ondanks uw licht puriteinse neigingen bent u warm en genereus. U kent weinig angsten en kunt anderen helpen om de hunne te overwinnen.

Passende combinaties:

 • liefde – groen, geel, indigo
 • zaken – groen, goud, geel