Koki-Ho – healen met de adem

 

Wij ademen een mengeling van gassen en energie in. Deze energie wordt kennelijk bij het uitademen afgegeven. Dr. Usui schijnt gezegd te hebben dat als je het warm krijgt bij het geven van een Reiki behandeling, je in staat bent zowel je adem als je ogen voor het toepassen van Reiki te gebruiken. De 2e Reiki graad helpt als je met je adem wilt werken. 

  • Adem in en breng de adem naar beneden in je hara. Houd hem daar een paar seconden vast en teken de CKR met je tong op je verhemelte.

  • Adem nu uit en blaas de CKR op het te behandelen lichaamsdeel. Op die manier kun je met je fysieke lichaam in de aura en met foto’s (afstandsbehandeling) werken. Je kunt de CKR ook visualiseren bij het uitademen*.

Misschien wil je ook experimenteren met het samentrekken van de anale sluitspier** (Chinees: de Hui Yin positie) bij het werken met je adem. Vergeet dan niet dat een adembehandeling een krachtige ervaring kan zijn. Tijdens een van onze cursussen heeft Walter mij eenmaal letterlijk weggeblazen en ik moest behoorlijk mijn best doen om terug te komen en de groep verder te leiden!

* Als je rookt en met je adem werkt, gebruik dan van tevoren een mondverfrisser.

** De anale sluitspier Hui Yin, tussen de geslachtsorganen en de anus gelegen, wordt in China als een van de belangrijkste energiepoorten gezien. Omdat de levensenergie op die plek makkelijk uit het lichaam weg kan stromen, wordt het samentrekken van de anale sluitspier in de taoïstische traditie beoefend. Het doel van dit samentrekken is de levensenergie in het lichaam te houden en die in de wervelkolom naar de hogere energiecentra te laten opstijgen. Deze oefening voorkomt ook prostaatproblemen. 

 

Bron  Het Reiki Kompendium ©Loes Raaphorst 04/2006