Kolibrie – Vreugde

Kolibrie…
Zusje vol vreugde,
dat aan nectar behoefte heeft!

De zoete smaak
van bloemen
komt van de liefde die je geeft.

Kolibrie is verbonden met de Ghost Shirt-religie. Volgens dit geloof zouden de dieren terugkeren en de blanke mensen verdwijnen, als een bepaalde dans op de juiste manier werd uitgevoerd. Dan zou het Oorspronkelijke Volk de vreugde van de oude levenswijzen weer kennen. In leringen van de Maya’s staat Kolibrie in verbinding met de Zwarte Zon en de Vijfde Wereld. Kolibrie kan ons de kracht geven om het raadsel op te lossen van de tegenstrijdigheid van dualiteit.

Het lied van Kolibrie maakt de bloemen met helende kracht wakker. Kolibrie zingt een liedje dat vibreert van pure vreugde. Bloemen houden van Kolibrie. Doordat Kolibrie hun nectar opzuigt, kunnen zij zich voortplanten. Planten bloeien en leven dank zij Kolibrie.

Kolibrie kan in elke richting vliegen: naar boven, naar beneden, achteruit en vooruit. Kolibrie kan ook op één plek in de lucht hangen, terwijl het lijkt alsof ze niet beweegt. Grote Geest heeft Kolibrie gechapen met het doel haar iets van andere gevederde schepselen te laten afwijken. 

Kolibrieveren worden al duizend jaar gebruikt bij de bereiding van liefdesdrankjes. Zij bezitten magische eigenschappen. Er wordt beweerd dat Kolibrie liefde te voorschijn kan toveren zoals geen anderen kracht dat kan, en dat Kolibrieveren het hart doen opengaan. Zonder een open en liefdevol hart kun je nooit de nectar en pure gelukzaligheid van het leven proeven. Voor Broeder en Zuster Kolibrie is het leven een wonderland van verrukking. Ze snellen van de ene mooie bloem naar de andere, waarvan ze de smaken proeven en dekleuren uitstralen.

Als Kolibrie je persoonlijke kracht is, houd je van het leven en van de vreugden van het leven. Uit jouw aanwezigheid putten anderen vreugde. Je brengt mensen samen in relaties die het beste in hen naar boven brengen. Je weet instinctief waar schoonheid te vinden is, en gaat op reis naar je ideaal, of je er nu ver voor moet reizen of niet. Je beweegt je gemakkelijk in een mooie omgeving, en helpt anderen om de sappige nectar van het leven te proeven. 

Kolibrie is in het bezit van de Boog van Schoonheid, die prachtig is ingelegd met gouden en zilveren bloemen, parels en kostbare juwelen. Kolibrie veracht lelijkheid en hardvochtigheid en vliegt snel weg van tweedracht en disharmonie.

Als Kolibrie in je kaarten is gevlogen, maar je dan gereed om op muzikale wijze te lachen en om te genieten van de vele geschenken van de Schepper. Laat je kritische houding varen en ontspan je. Door Kolibrie zal je geest ongetwijfeld opflikkeren Ine van hot naar haar gaan snellen. Maak je gereed voor een vreemde nieuwe uitbarsting van energie die je zintuigen zal laten ronddraaien. 

Kolibrie hoort hemelse muziek en is ermee in harmonie. Kolibrie kan je uitnodigen om naar een museum of een concert te gaan. Kolibrie omhelst energiek de hoogste schoonheidsleer.

Wees nooit rus in het bijzijn van Kolibrie. Dit is een breekbare kracht, die wereldse zaken niet zo goed begrijpt. Schoonheid is het doel en de opdracht van Kolibrie is vreugde te verspreiden of vernietigd te worden. Kolibrie sterft snel als zij wordt gekooid, gevangen of opgesloten.

Volg Zuster Kolibrie, dan zul je spoedig vervuld raken van onmetelijke vreugde, dan zul je opnieuw de magie van het leven ervaren.