En dan kom je van een koude kermis thuis….

Wanneer je een paar jaar geleden ergens naar op zoek ging op het internet, waren er ‘startpagina’s’; best wel handig, allemaal links bij elkaar, vaak gesorteerd op provincie.

Zo ben ik menig uitbreiding van mijn veestapel begonnen. Tegenwoordig lijkt alles alleen nog maar via Facebook te gaan. Nu ben ik echt geen privacy freak, anders zou ik immers geen eigen website hebben, maar ik begin steeds meer een hekel aan Facebook te krijgen. Mensen, werkelijk totaal vreemden, denken je te kennen, omdat ze een paar foto’s van je kunnen zien en af en toe eens een update kunnen lezen. Mijn Facebook is redelijk dicht getimmerd, want ik vind het niet nodig dat men mij altijd en overal kan volgen. 

Ik ben ook lid van de nodige Facebook groepen… zo ook van een flink aantal die over Maine Coons gaan. Gewoon van liefhebbers, maar ook een aantal waar fokkers hun kittens aanbieden. En dáár begint de ellende. Over het algemeen is iedereen het wel met elkaar eens: op Marktplaats moet je niet zijn als je een gezonde kitten wilt hebben. Nu dacht ik altijd dat als je een stamboom bij een dier krijgt dat je dan wel ‘goed’ zit, maar daar verschillen de meningen over. 

Er zijn zelfs fokkers die een andere fokker ‘broodfokker’ noemen, maar zelf uitsluitend twee kittens tegelijk verkopen. Zelf heb ik altijd veel dieren tegelijk gehad, dus ik snap het wel een klein beetje. Vooral een Maine Coon is een hele sociale kat, die snel ongelukkig is als hij hele dagen alleen zit. 

Lees mijn ‘Sollicitatie’ er nog maar even op na: hier is dat absoluut niet het geval. Toch kreeg ik afgelopen week te horen dat iemand mij absoluut géén kitten wilde verkopen, want: a) ik schreeuwde te hard dat ik grijs of zwart erg mooi vind… en b) mijn groep katten is te oud.

Ja.. je leest het goed, denk je dat je dus met vier Maine Coons, geen baan, een afgeschermd balkon en alle tijd van de wereld een kitten een fijn en veilig thuis kunt bieden… is je groep te oud!!! 

In eerste instantie werd ik echt pislink….. want sorry, maar als er iemand goed voor haar dieren is, ben ik het wel. Maar…. na even nagedacht te hebben… iemand die haar mond vol heeft over broodfokkers, maar zelf uitsluitende twee kittens tegelijk wil verkopen.. a.. wat zullen we gokken, 800 euro per stuk?….. komt op mij toch ook wel over als iemand die geld erg belangrijk vindt!

Maar goed, het is zoals het is, mijn hele Plan van Aanpak, lijkt dus te gaan mislukken. Nou….. dat dacht ik toevallig niet, want ik ga door met zoeken tot ik gevonden heb wat ik zoek! 

 

©Loes Raaphorst 02/2019