Kunstenares – Roelien de Lange

Eén van de pagina’s die het meeste bezocht worden zijn die van het Sjamaans Spiegel Orakel. Heel begrijpelijk, want ten eerste is het een goed orakel, en ten tweede zijn de afbeeldingen schitterende kunstwerken. Wat heel veel mensen niet weten is dat de kaarten en posters weliswaar afbeeldingen zijn, maar dat het origineel een levensgroot kunstwerk is, van heel veel verschillende materialen. Er bestaat er zelfs één die de afmeting twee bij drie meter heeft! 

Er zijn zeer regelmatig exposities in het land waar het werk van Roelien de Lange (1949) te bewonderen en zelfs te koop is. Het is gelukkig ook mogelijk om bij haar thuis in het atelier op bezoek te gaan, uiteraard wel na een telefonische afspraak (0575-442176). Behalve het Sjamaans Spiegel Orakel, maakt zij ook, al 25 jaar, kunstwerken in opdracht, en kan men in overleg met haar zelf het thema en de kleurstelling bepalen. Er hangen ook een paar kleine werken van haar bij de New Age winkel, Hylarion in Nijmegen.

Heel bijzonder zijn ook haar workshops. Aan de hand van het beroemde Sjamaans Spiegel Orakel ga je dan met jouw eigen getrokken orakelkaart ‘op reis’, heel fascinerend! Behalve kunstenares, is Roelien de Lange ook schrijfster en Sjamaans docente. Zij is internationaal bekend door haar kleurige ronde textielkunstwerken en Sjamaanse medicijnschilden, alsmede door haar werk met de Elfenbank, Findhorn en de School voor Sjamanisme. Magische  landschappen, dolfijnen en bijvoorbeeld de elementen aarde, water, vuur en lucht zijn onderwerpen die in haar kunstwerken voorkomen.

 

Zij werkte met wijze Indianen en legde contacten met  de Maori’s van Nieuw-Zeeland en de Kahuna’s van Hawaï. In Europa sloot zij vriendschap met Druïden en een Sjamaan uit het noorden van Scandinavië. Met haar werk bouwt zij een brug tussen de wijsheid uit oerculturen en de westerse psychologie. Haar Sjamanistische roman ‘De Vuurgodin’ werd enthousiast door het publiek ontvangen. 

 bol.com Partner

Informatie over de workshops, lezingen, exposities en verkoop van de kunstwerken via: info@roeliendelange.nl

of  http://www.roeliendelange.nl/

Bron: Email ©Loes Raaphorst 04/2007