Kwarts – meer dan een mooi kristal

Veel mensen kennen helder kwarts als het materiaal waar glazen bollen van zijn gemaakt. Maar ook kleine stukjes kwarts hebben verbluffende krachten. Kwarts reinigt, geneest, geeft energie en bevordert communicatie. Het woord kristal komt van het Griekse woord krystallos, dat ijs betekent. De Oude Grieken dachten namelijk dat kwarts permanent bevroren ijs was. 

Glas en Water

De puurheid en helderheid van kwarts doen denken aan water en glas. Ook hun krachten zijn vergelijkbaar. Met kwarts kun je bijvoorbeeld negatieve energie ‘wegwassen’. En voor een helderziende is een glazen bol een portaal naar een andere wereld, waar de oorzaak van een ziekte gevonden kan worden. 

Tussen Twee Werelden

Van kwarts wordt gedacht dat het de binding tussen de aarde en de hemel versterkt. Degene die het kristal gebruikt, zou in een andere tijd en ruimte kunnen kijken. Kwarts is een enorm veelzijdige steen. Het stuurt en versterkt energie en verdrijft negatieve gevoelens van jezelf en uit je omgeving. 

Kwarts in het Alledaagse Leven

Je weet het misschien niet, maar de kans is groot dat je al dagelijks gebruik maakt van kwarts. Omdat het energieversterkende eigenschappen bezit, wordt kwarts veel toegepast in elektrische apparaten. Met name in de eerste radio’s werd het veel gebruikt. Omdat kwarts de geest stimuleert, kun je het als sieraad het best dicht bij je hoofd dragen. Bijvoorbeeld in oorbellen, neusknopjes en korte kettinkjes. Kwartssieraden zorgen ervoor dat je je beter in kunt leven in je vrienden. 

Bovennatuurlijk Bewustzijn

Kwart kan het bewustzijn van het bovennatuurlijke versterken. Om het kristal te activeren, moet je het een week bij je dragen. Dan stelt het kristal zich af op jouw lichaamsenergie. 

  • Probeer tijden het mediteren te gaan liggen met het kwartskristal op de kroon van je hoofd – je kroonchakra. Zet je geest open en verbreed je bewustzijn. 
  • Houd het kristal tegen je ‘derde oog’ (het midden van het voorhoofd). Dat geeft inspiratie en inzicht.
  • Houd voordat je gaat slapen het kristal vast. Dat kan je helpen je dromen te onthouden. 
  • Kwarts kan ook je dromen sturen. Neem het kristal in je handen voor je gaat slapen en denk aan je problemen. Leg het kristal onder je hoofdkussen om de problemen te verwerken. 
  • Wrijf zachtjes met het kristal over het voorhoofd om de kroonchakra te stimuleren. Dat is het energiecentrum bovenaan het voorhoofd. 

Negatieve Energie Verdrijven

Kwarts kan ook energie van je afwenden. Het kristal kan de omgeving zuiveren door negatieve energie te verdrijven. Kwarts is piezo-elektrisch. Dat betekent dat het een elektrische lading opwekt als het wordt samengeperst. Die elektrische lading verdrijft de negatieve energie. Draag kwarts op het lichaam om stress te voorkomen en leg een kwartskristal op je computer, die vangt negatieve straling op als je in een slechte bui bent. 

Genezende Krachten

Kwarts werkt ook genezend. Het stuurt gezonde energie naar de bron van een klacht. De meeste geneeskrachtige staafjes worden dan ook van kwarts gemaakt, maar je kunt ook kleinere stukjes gebruiken. Wrijf met kwarts over de pijnlijk plek. Beeld je in dat goud licht vanuit de aarde via de ruggengraat, hart en armen in het kristal terechtkomt. Het kristal versterkt de helende energie als die de te behandelen plek passeert. Ga met een kwartskristal over de energiecentra van je lichaam. Het heft blokkades op, zodat je energie weer vrijelijk kan stromen. Kwarts zuivert het lichaam zoals water modder wegspoelt. Combineer kwarts met bloemen of andere kristallen om de kracht te vergroten. 

De Natuurlijke Vorm

Het woord kwarts komt van het Oud-Saksische ‘querklufterz’, wat ‘gekruiste ertsader’ betekent. Natuurlijke brokken kwarts vertonen scheuren, met namen de grotere stukken. Natuurlijk kwarts heeft rechte hoeken, maar die kunnen gerust worden rondgeslepen. Dit doet niets af aan de magische krachten. Perfect heldere kristallen bollen zijn meestal gewoon van glas gemaakt. Let daar goed op voordat je de waarzegster op de kermis met goud overlaadt!

Bron: MBS