Kwetsbaarheid

Waarom heb je deze kaart gekozen, heb je daar zelf al over nagedacht, of was het een impuls? Ik zal je laten zien wat er allemaal in zit. 

Een paars hart, paars staat voor mij voor het spirituele. Je zoekt verbinding met het hogere, vanuit je hart. Maar de rode golven doen denken aan bloed, aan pijn van gekwetst zijn, en wie is dat nu niet in het leven? Jij kent dit gevoel, jij kent deze pijn, het is verscheurend, alsof het nooit meer overgaat, of het nooit meer goed komt. 

‘Tijd heelt alle wonden‘ is een gezegde. Ja, tijd haalt de scherpe kantjes ervan af, je leert met de pijn te leven, maar blijft er niet altijd een litteken op die plek, en zodra je opnieuw gekwetst wordt, is het of het litteken weer opnieuw openscheurt. Toch zit er in iedere pijnplek een lichtpuntje. Een leerproces, een uitwerken van het karma, een afspraak die je in een vorig leven hebt gemaakt, met de persoon die deze pijn veroorzaakt heeft. 

Niet eenvoudig om er zo naar te kijken, maar wel verlichtend. Probeer eens wat liefde, wat aandacht aan je eigen pijnplekken te geven, wees eens zo lief voor jezelf zoals je zou willen dat een ander voor je was. Jezelf stel je niet zo gauw teleur, tegen je zelf kun je heel veel lieve mooie dingen zeggen, je kunt zeggen wat je wilt horen. Voelt dat niet echt? Nou probeer het maar, maar dan wel op momenten dat je echt je pijn voelt, dan kun je voelen dat de liefde die uit je eigen hart komt, voor jezelf, zo helend kan werken. Dit hebben wij vroeger nooit geleerd, maar nu kun je het wel toepassen. 

Je bent een deel van het geheel.
Namasté, Bertie Shama-E 

Bertie Shama-E©Loes Raaphorst 08/2005