Leven in Geluk – de inwijdingsweg uit de oude godinnenculturen

Paperback | 304 Pagina’s | Altamira-Becht | 1ste Druk
ISBN10: 906963659X | ISBN13: 9789069636597  

Beschrijving:

In de oude Godinnenculturen rond de Middellandse zee werden meisjes opgeleid tot priesteressen. De essentie van hun leven was om het leven zelf te eren en het goddelijke in elk moment en iedereen te herkennen. Deze aardse en tegelijkertijd spirituele weg heeft ook in onze tijd vrouwen veel te bieden. Klara Adalena beschrijft in Leven in geluk hoe je bij de priesteres in jezelf kunt komen, om te leven in het nu, in harmonie met de Goddelijke Bron, met vrouwen, mannen, dieren en de natuur om je heen. Het boek gaat over het grote geluk dat je vindt wanneer je het leven leeft waarvan je altijd al droomde; het leven waarin je elke dag het leven zelf eert. Klara Adalena is oprichtster van Wilde Wijze Vrouw, spiritueel centrum voor vrouwen. Oorspronkelijk geïnspireerd door De ontembare vrouw van Clarissa Pinkola Estés en Het Godinnenorakel van Marashinsky heeft zij een heel eigen stijl ontwikkeld, waarin ook sjamanisme en wicca een plaats hebben gevonden. 

Recensie: 

Dit boek is een persoonlijke reconstructie van de Kretenzische godinnencultuur van ca. vierduizend jaar geleden, waarin meisjes langs spirituele weg werden opgeleid tot priesteres. Het voornamelijk voor vrouwen geschreven boek beschrijft de verschillende ‘universele’ stappen om te gaan leven in het hier-nu-maals en in harmonie met de Goddelijke Bron en alles en iedereen om je heen. Na een weergave van haar eigen persoonlijke inwijdingsweg volgt het algemene inwijdingspad, met een handzaam overzicht van het terrein van spirituele reizen. Dit pad kent drie fasen, te weten de heenreis, de transformerende inwijding en de weinig beschreven terugreis. Hierbij wordt de reiziger geholpen door drie grootmoederlijke gidsen: Flow, Juist en Indalen, die stammen uit de maan-, zon- en sterrenwereld. Bij elke stap worden de essenties weergegeven (via thema, positie op de ‘landkaart’), en bij de heenreis worden vergelijkingen getrokken met tarotspelen en De alchemist van Coelho en De ontembare vrouw van Pinkola Estes; verder energieoefeningen, meditaties en natuurrituelen om zelf te doen (een van de drie registers). Met verklarende woordenlijst, registers en literatuurlijst. Mooie afbeelding op het voorblad van een modern beeld van een oermoeder met een branding op de achtergrond. 

(Biblion recensie) 

Persoonlijke ervaring:

Heel ’toevallig’ kwam ik dit boek tegen. Het feit dat de schrijfster geinspireerd werd door de Ontembare Vrouw én het Godinnenorakel, was voldoende voor mij om dit boek te kopen! Uiteraard ben ik meteen gaan kijken op de website van Klara Adalena, en ik wist het meteen: dit wilde ik ook!! Ik voel mij al jaren verbonden met ‘Godinnen’ en vind ook oprecht dat vrouwen op zoek zouden moeten gaan naar de ‘Godin’ in henzelf. Het heeft voor mij alles te maken, met jezelf aardig vinden, jezelf accepteren, totaal en helemaal, dus mét je minder goede kanten en zelfs mét je eventuele ‘slechte’ eigenschappen. 

Leven in Geluk heb ik niet in één adem uitgelezen. Het boek staat vol met praktische tips, die ik (lui mens als ik ben) helemaal niet zie zitten om uit te voeren. Ik ben meer een Godin in theorie denk ik 🙂 Toch ben ik blij met dit boek en ik zal het ook zeker nog eens opnieuw lezen, maar de oefeningen in de vrije natuur… nee, die trekken mij niet zo. De lezer wordt geholpen door drie ‘grootmoeders’, die alledrie op hun beurt gekoppeld worden aan verschillende werelden, nl. maan, zon en sterrenwereld. De maanwereld kan ik mij heel goed voorstellen, ook vanuit Wicca oogpunt, maar de andere werelden gaan mij te ver. Of liever gezegd: daar ben ik blijkbaar nog niet aan toe 🙂

Hoe dan ook, Leven in Geluk is een schitterend boek,
waar vrouwen heel veel aan kunnen hebben. 

Leven in geluk
Leven in geluk
Klara Adalena

 

©Loes Raaphorst 02/2006