Lisey’s Verhaal – Stephen King

Paperback | 528 Pagina’s | Luitingh | 2006 
ISBN10: 9024557747 | ISBN13: 9789024557745 

 bol.com Partner

Persoonlijke ervaring:

Voor het eerst heb ik een boek van King eerder gelezen dan mijn echtgenoot. Maar dat is mij niet goed bevallen!! Dit boek van Stephen King is zó indringend, zó waanzinnig, zó heftig, dat ik heel erg de behoefte had om er over te praten en dát is nu juist ‘not done’ bij die man van mij. Hij wil niets weten over een film of over een boek, als hij het nog niet zelf gezien of gelezen heeft. Er waren momenten, tijdens het lezen van dit verhaal, dat ik moest huilen. Het is onbegrijpelijk dat een man zich zó kan inleven in de gevoelens van een vrouw die weduwe is geworden. Ongelooflijk, wat een prestatie! Dit boek heeft mij zo aangegrepen dat ik eigenlijk voor het eerst van mijn leven met een mond vol tanden zit, terwijl ik eigenlijk iedereen wil aanraden dit boek te lezen. Aanvankelijk vond ik het ‘moeilijk’ om te lezen. King leert ons echter al snel wat het inhoudt om te ‘vissen in een vijver’. Zijn woordenvijver 🙂 Nooit gedacht dat woorden die niets betekenen zo’n betekenis voor mij zouden krijgen! Bestel het nou maar snel, want het is écht heel erg de moeite waard!

Beschrijving:

Lisey Landon ontdekt na de dood van haar man dat de ‘demonen’ waarmee hij als schrijver worstelde maar al te reëel zijn. Dit is een roman over schrijverschap en de effecten van het opgroeien in een wel zeer disfunctionele familie, over relaties en over wat het inhoudt om getrouwd te zijn met een schrijver. Het boek is dan ook opgedragen aan Tabitha, Stephen Kings vrouw. 

Recensie: 

Lisey Landon ruimt twee jaar na de dood van haar man Scott, een beroemd schrijver, zijn werkkamer op. Allerlei herinneringen aan haar huwelijk – dat 25 jaar duurde – en de tijd daarvoor komen bij Lisey boven. Het verhaal speelt zich af op drie niveaus: het heden waarin Lisey geconfronteerd wordt met de psychische problemen van een van haar zussen en met de gewelddadigheden van een man die op niet-gepubliceerde manuscripten uit is; het verleden met Scott dat ze herbeleeft en de verhalen over zijn gruwelijke jeugd. Het derde niveau is het toevluchtsoord Boo’ya Moon, dat Scott door een soort mentale transportatie kon bezoeken, een oord dat geneest, maar waar ook een monster leeft en waar ook Lisey heen kan vluchten. Na een langzaam begin komt King goed op dreef. Hij biedt de lezer een terugblik op een huwelijk waarin lief en leed gedeeld wordt door twee mensen die elkaar heel na staan en zelfs een eigen taalgebruik hebben. Dit wordt afgewisseld met Scotts jeugd, Liseys confrontatie met een gestoorde misdadiger, de hulp aan haar zus en de bezoeken aan Boo’ya Moon. Af en toe spannend, soms aangrijpend of humoristisch, deze romantische en bovennatuurlijke thriller van de Amerikaanse horrorkoning/bestsellerauteur. Paperback, kleine druk. www.stephenking.com.

(Biblion recensie) 

 bol.com Partner

Bron: Bol.com©Loes Raaphorst 02/2007