Literaire Liefdeslessen – Little Women – Onder Moeders Vleugels

De roman van Louisa May Alcott gaat over het verschil tussen een romantische relatie en een gewone vriendschap. Veel mensen hebben vrienden van het andere geslacht met wie ze nooit een liefdesrelatie zouden krijgen. Misschien omdat ze te veel op elkaar lijken en daardoor meer broer en zus zijn. Laurie en Jo zijn onafscheidelijk; ze zijn elkaars beste vrienden. Laurie wil echter trouwen met Jo en is woest als zij weigert. Als Beth, Jo’s zus overlijdt, moet Laurie het nieuws aan Jo’s jongste zus, Amy vertellen. Dit brengt hen dichter bij elkaar en ze worden verliefd. Amy is vrouwelijker dan JO en past daardoor beter bij Laurie. Jo trouwt ondertussen met een professor die har creativiteit stimuleert. De moraal is dat twee partners niet op elkaar hoeven te lijken. Ze moeten juist verschillend zijn: zo vullen ze elkaar aan en is er ruimte voor de chemie van de liefde. 

Persoonlijke aanvulling:

Alweer verfilmd! Met oa Winona Ryder en Susan Sarandon in de hoofdrollen.

 

Bron  MBS ©Loes Raaphorst 04/2006