Literaire Liefdeslessen – The Scarlet Letter

Nathaniel Hawthorne’s roman gaat over een geheime liefde. In het puriteinse Boston bevalt Hester van een buitenechtelijke dochter terwijl haar man is vermist op zee. Ze wordt gedwongen een rode letter A, die oorspronkelijk stond voor adulterer (overspelige) te dragen, vanwege haar overspeligheid. De identiteit van haar minnaar houdt ze geheim, maar haar man keert terug onder de valse naam Chillingworth en is vastbesloten wraak te nemen. Chillingworth vermoeder dat de dominee, Dimmesdale, de vader is van Hesters kind en probeert hem te gronde te richten. Hester dooit haar rode letter weg en Dimmesdale biecht zijn daad op aan de gemeenschap. De stress is echter te veel voor de ziekelijke predikant en hij overlijdt. Als Hester later sterft, wordt ze naast hem begraven. Op haar kist prijkt een rode A. 

Persoonlijke ervaring:

Het boek niet gelezen, maar de film, met Demi Moore én Robert Duvall wel gezien!

 bol.com Partner

Bron  MBS ©Loes Raaphorst 04/2006