Literaire Liefdeslessen – Wuthering Heights – Woeste Hoogten

Emily Brontë’s verhaal over liefdesverdriet en mysterie omvat emotionele thema’s als sociale uitsluiting en obsessieve liefde. In Woeste Hoogten wijst de welgestelde Catharine haar zielsverwant Heathcliff als partner af, omdat hij een ongeschoolde wees is. Ze ontkent haar gevoelens en trouwt met Edgar Linton. Dit leidt tot een aaneenschakeling van tragedies. Catharine wordt gek van haar verlangen naar Heathcliff en sterft uiteindelijk. Heatchcliff’s obsessieve liefde voor Catharine maakt hem wraaklustig. Hij doodt iedereen die hem aan haar doet denken. De moraal is dat iedereen zijn hart moet volgen en dat liefde compromissen en verschillen moet overwinnen. 

Persoonlijke ervaring:

Tot mijn schande moet ik bekennen dat ik dit boek niet gelezen heb. Wel het andere wereldberoemde boek van Emily Brontë, Jane Eyre, waar ik onlangs zelfs de miniserie van op DVD heb gezien. Heerlijke ‘Engelse’ romantiek met Timothy (James Bond) Dalton in de hoofdrol 🙂

 bol.com Partner

Bron MBS  ©Loes Raaphorst 04/2006