Loesje – spreuken

Tja, als een echt ‘Loesje’ moet ik natuurlijk wel van mijn beroemde naamgenote houden! 😉 
Eens kijken wanneer het allemaal begonnen is:

Loesje is opgericht in 1983. Zij is begonnen vanuit zes mensen die uit verschillende actiebewegingen kwamen. (Bijvoorbeeld: anti-kernenergie-beweging, kraakbeweging, zulke dingen.) Maar in al die clubs zat in 1983 niet veel beweging meer en bovendien waren ze overal tegen, dus die mensen zochten een andere manier om hun betrokkenheid bij de wereld te ventileren. Na een vruchtbare verzinavond rond de keukentafel kwam dit eruit. De eerste jaren was Loesje nog alleen plaatselijk in een paar steden, maar na te hebben meegedaan met de verkiezingen in 1986 kreeg zij landelijke bekendheid.

Er zijn eerst ongeveer honderd namen verzameld, die eventueel in aanmerking zouden kunnen komen voor de ondertekening, maar uiteindelijk is het Loesje geworden. Omdat het een leuke naam is en omdat het volgens het naamwoordenboekje niks betekende, dus nog helemaal voor ons in te vullen was. (Poeh, ze kenden mij zeker nog niet!!!)
Daarna is de naam Loesje heel vaak opgeschreven, tot uiteindelijk deze handtekening er uit is gekomen. En sindsdien zetten we die onder onze posters.

Loesje wil de wereld veroveren. En dan niet zoals Alexander de Grote, maar op zo’n manier dat de iedereen dezelfde kansen heeft op lichamelijke en geestelijke ontwikkeling. Genoeg eten en denken voor allen dus. Dat klinkt misschien wat groots, maar Loesje behapt de wereld op haar eigen manier. Gewoon bij de lekkerste stukjes beginnen.

Okee, genoeg gekletst, laten we maar eens kijken op die leuke site. In ieder geval vind je er de leukste en origineelste spreuken, al dan niet beschikbaar op een kaartje.
Hier een paar voorbeelden (ik had ze zelf kunnen bedenken ;-))