Lynx – Geheimen

Lynx…
Ook al ken je de geheimen
nog zo onvoorstelbaar goed,
van Droomtijd en tovenarijen,
zwijgen is wat je doet.

Moge ik leren om te zwijgen,
te observeren als de Sfinx.
Machtig maar stilzwijgend,
de helende kracht van Lynx.

Er wordt wel gezegd dat als je achter een geheim wilt komen, je de kracht van Lynx moet aanroepen. Jammer genoeg krijg je de zwijgende Lynx niet zo snel aan de praat. Als je met de sterke kracht van Lynx wordt geconfronteerd, wil dat zeggen dat je iets niet weet over jezelf of over anderen.

Lynx bewaart de geheimen van verloren gegane magische systemen en occulte kennis. Lynx kan zich door tijd en ruimte bewegen. Hij kan de Grote Stilte binnengaan om daar welk mysterie dan ook te ontrafelen. Lynx bewaakt geen geheimen, hij kent geheimen. Het probleem is, dat Lynx er niet erg voor te porren is erover te praten. Hij of zij gaat liever achter een vogeltje aan of gooit liever zand in je gezicht dan dat hij of zij rondjes om je heen rent.

De kracht van Lynx is een zeer specifiek soort helderziendheid. Als deze kracht sterk in je is, zul je mentale beelden krijgen van andere mensen en van de dingen die zij voor zichzelf of anderen verbergen. Je zult hun angsten zien, hun leugens en hun zelfbedrog. Je zult ook weten waar zij de schat verborgen hebben. als er sprake is van een schat. Je spreekt nooit over deze openbaringen – je weet gewoon.

De enige manier waarop je iemand met de kracht van Lynx informatie over jezelf kunt aftroggelen (voor het geval je bent vergeten waar je de schat hebt verborgen), is eerbied te tonen voor de gebruiken van zijn of haar traditie. Als je naar een zigeuner gaat met de kracht van Lynx, moet je je eerbied tonen door na de handlezing te betalen. Als je naar een Choctaw-sjamaan gaat, zal deze in je middenrif reiken of je met andere methoden uit zijn of haar traditie helpen. In ruil voor zijn of haar helende handelingen is een deken of een hoeveelheid tabak op zijn plaats. Deze handelswijze staat bekend als de wet van de Lynxmensen, en wordt onder meer in praktijk gebracht door Indiaanse, zigeuner-, soefi- en Egyptische culturen.

Als je de Lynxkaart hebt getrokken, kun je er zeker van zijn dat er ‘geheimen’ rondzweven. Als dit je persoonlijke kracht is, zou je naar je hogere zelf moeten luisteren. Wees stil en let op de onthullingen die je ontvangt in de vorm van mentale beelden of een hoge, zangerige stem in je innerlijk oor. Misschien zul je informatie krijgen in de vorm van voortekenen. Je kunt er in elk geval zeker van zijn dat Moeder Aarde je op de een of andere manier een teken geeft. Als Lynx aan je deur klopt, luister dan. Broeder of Zuster Lynx kan je iets leren over je persoonlijke kracht en over dingen die je over jezelf bent vergeten. Lynx kan je leiden naar verloren gewaande schatten en je in verbinding brengen met vergeten broeder- of zusterschappen.

Sommige sjamanen geloven dat de Sfinx van het oude Egypte geen Leeuw was maar een Lynx. Deze Lynx zegt niet veel. Raadselachtig glimlachend waakt de grote kat over het zand van de eeuwigheid.