Maan van Manipura

Deze vurige planeet voelt zich thuis bij de energie van je zonnevlecht. Het chakra van het element vuur: Manipura. Mars en Manipura kunnen beide vlammen. Manipura, je navelchakra, is het centrum van je emoties en die kunnen zich turbulent gedragen. Vreugde en verdriet zijn er exponenten van en zijn in staat om ons gedrag geheel naar hun hand te zetten. Overgeleverd zijn aan emoties kan een piek of een dal zijn in ons rijke gevoelsleven. Te ver doorgeschoten of niet, het toont in ieder geval de beleving ervan – extravert. 

Met Mars mag de wereld het weten: Mars gaat ervoor, strijdvaardig en voorop. Loop vlak achter Mars en hij baant een weg voor je. Als een ram met zijn horens naar voren, bang voor niemand. Als je daadkracht ontbeert, concentreer je dan op Mars. Hij kan je leren je gevoelens te pakken. Mars weet als geen ander hoe het complexe wereldje van Manipura zich kan gedragen. Hij gaat nieuwe uitdagingen graag aan. Met Mars durf je je sneller te begeven in het krachtencentrum van je buik, waar de dynamiek ligt te sluimeren en Mars deze kan laten ontwaken. 

De energie van je zonnevlecht is een schatkist. De kunst is de inhoud te ontdekken. Als je je geest verbindt met Mars, zal dat gaan inspelen op je zelfbewustzijn. Met het lef om zaken aan te pakken op eigen kracht. Het drastische karakter van Mars verlangt echter wel een alerte opstelling. De neiging tot doordraven is hem niet vreemd en enige vrouwelijke invloed als tegenkracht zal voor een betere balans kunnen zorgen. Het vurige karakter van Manipura is tot heel veel dingen in staat, maar wees op je hoede dat je je niet brandt. Als dat wel gebeurt, besef dan dat vuur verterend maar teven reinigend kan werken. 

De kracht krijgt je van Mars, de macho. Maak voor de zekerheid wel een lijntje naar je wortelchakra, dat zich richt op de verkoelende vrouwelijke yinenergie van de aarde, want de koene ridder heeft altijd een jonkvrouwe nodig om zijn dapperheid te laten excelleren, die zij dan beheerst in goed banen leidt. Zo zal een huwelijk tussen deze twee je in staat stellen om bergen te verzetten door de kracht van je eigen gevoel.