Mannen zijn net M & M’s – maar dan met name die gele… huh, who me??

 

 

Ze zijn er in heel veel verschillende kleuren, hartstikke verslavend en lekker, maar soms heb je er echt even helemaal genoeg van! 

Kennen jullie dat? Natuurlijk doen ze ‘altijd’ de bril weer omlaag, ze morsen ‘nooit’ met tandpasta en maken natuurlijk ‘altijd’ de elektrische tandenborstel droog. Jaja… maar als je na vijf keer vol de in tandpasta hebt gegrepen en ten einde raad eens opmerkt: hallo, maak dat ding eens schoon en droog voor je hem wegzet, krijg je meteen naar je hoofd dat jij de laatste keer de wc rol ook niet vervangen hebt.

Tja, heren, het grote verschil is dat wij vrouwen het toch altijd al schoon moeten maken, dus WIJ ruimen onze eigen spullen op en maken onze eigen rotzooi weer schoon. En die enkele keer dat wij het wc fonteintje dus als asbak gebruiken betekent gewoon dat we toch al van plan waren het die dag schoon te boenen!

Dat wij dan dus aan de heren van deze aardbol vragen om een beetje op te letten is volgens mij niet te veel gevraagd. Dus ontken het maar niet langer: jullie hebben je ogen thuis bij voorkeur in je zak zitten. Want dat de buurvrouw zo’n leuk kort rokje aan had, wordt wel opgemerkt, terwijl een verschoond bed (heel wat meer werk dan een rok aan trekken) compleet genegeerd wordt. (kom maar op bed lieve hond van me!)

En dan nog eens iets: als wij vrouwen op onze praatstoel zitten, dan moeten we niet zo zeiken, maar als we dan onder het eten eens onze mond houden, dan moet er meteen iets aan de hand zijn? Nou, I’ve got news for you: dán is er ook iets aan de hand 🙂 Dan zitten wij vrouwen tot tien te tellen, omdat we de sfeer niet willen verpesten. Omdat we weten dat als we wel onze scheur opentrekken het hek van de dam is!

Zo hehe, dát is eruit. Nu maar eens zoeken of er nog een zak M & M’s in huis is 🙂

 

 

Oh ja, en elke overeenkomst met levende personen berust uiteraard op volkomen willekeur!


©Loes Raaphorst 09/2009

 

Reactie Peter

 

Tja, mannen… praat me er niet van! ‘k Heb er zelf ook één. En wát voor één! Soms zou je hem achter het behang plakken. Gelukkig is dat maar soms. En gelukkig zijn er nog M&M’s 

Maar zonder gekheid: we zijn ook wel een beetje raar bezig als mensen. In de hele natuur verschillen mannen en vrouwen hemelsbreed van elkaar en hebben ze ieder hun eigen rol. En dat vinden we heel normaal. De één broedt, de ander zorgt. De één jaagt, de ander bewaakt het fort. Bij sommige diersoorten zijn vrouwen de dominante partij, bij andere nemen de mannetje het voortouw. Maar altijd, altijd weer is er een duidelijke rolverdeling tussen man en vrouw.

Oh jee, denken jullie nu, dat is er weer zo een die ons vrouwen weer achter het aanrecht wil kletsen. Los van het feit dat ik als man ook regelmatig achter het aanrecht bivakkeer en ik niet goed inzie wat daar nou eigenlijk mis mee is: nee, dat wil ik niet.

Wel wil ik een beetje pleiten voor mijn seksegenoten. Want, lief vrouwvolk, jullie hebben het hen niet makkelijk gemaakt de afgelopen twintig à dertig jaar. Mannen krijgen namelijk verdraaid wisselende signalen van jullie. Ik lees dat ook wel eens in vrouwenbladen (ja, ik kom ook wel eens bij de kapper). Mannen moeten het liefst stoer, een tikje macho (maar niet teveel), mannelijk en een beetje ruig zijn, maar tegelijkertijd ook perfecte kinderverzorgers, huishoudelijk ingesteld en capabel te communiceren zoals vrouwen dat graag hebben. Een beetje Mars, een beetje Venus.

Maar, lieve dames, zo werkt het niet. Een mens kun je niet naar believen samenstellen. Er is geen winkel waar je een man-op-maat kunt bestellen: “Ja, juffrouw, doet u maar wat empathie, nee, graag een schepje meer, en ook een snufje huishoudelijk inzicht, doe eigenlijk maar twee snufjes, en héél véél romantiek, en kunt u dat alstublieft verpakken in een beetje aangenaam uiterlijk, u weet wel, mag best een beetje atletisch, brede schouders, lekker kontje, leuk koppie en doet u maar blond haar en blauwe ogen.”

Helaas, zo’n winkel is er niet. Toch is dat wat veel vrouwen lijken te willen: die willen geen echte man, die willen gewoon een hartsvriendin in een mannenjasje. Die willen iemand met wie ze lekker op de bank kunnen snotteren bij een romantische film, die eindeloos luistert naar alle vrouwenperikelen en die het heerlijk vindt om middagenlang met je te winkelen. Maar tegelijkertijd willen ze ook de mannelijke kant, een vent die stoer aan de slag gaat als er geklust moet worden, die een keer gromt als de boze buitenwereld vrouw en kroost bedreigt en die niet als een watje overkomt.

Tja, ik moet jullie teleurstellen: zo’n wonderwezen bestaat niet. Net zo min als dat een griffioen of een eenhoorn bestaan. We zullen het dus moeten doen met wat de natuur ons geeft.

En hoe je het dan ook wendt of keert: mannen en vrouwen zijn verschillende wezens, met verschillend genenmateriaal en verschillende instincten. Daar helpt geen lieve vader of moeder aan. We zullen het ermee moeten doen. En zeg nu eens eerlijk: zouden jullie het écht leuk vinden als jullie na een winkelmiddagje thuiskwamen en jullie man bordurend op de sofa zouden vinden met een kopje thee en een schaaltje petit-fours naast hem? Dat hij dan kirrend van verrukking je nieuwe schoenen en je nieuwe pullover zou bewonderen en zeggen: “Schat, wat een práchtige kleur, hélemáál jóu! En by the way, ik heb de badkamer alvast een beurt gegeven, wat is die nieuwe allesreiniger gewéldig en die geur is ook fantastisch, zo fris!” Zouden jullie zo’n tafereel écht willen aantreffen bij thuiskomst? Volgens mij helpen dan zelfs een leuk koppie en een lekker kontje niet meer…

Ach, en die enkele keer dat die man dan effe wel héél nadrukkelijk man is: vergeef het hem. Kijk naar zijn lekkere kontje en zijn leuke koppie en denk: “OK, ik heb hem niet zelf kunnen maken, maar ik heb tenminste een leuke verpakking gekozen – en die inhoud valt over de hele linie eigenlijk ook best mee”. En als het écht niet meezit, duik dan nog maar een keertje in die zak M&M’s – die kunnen we als mens gelukkig wél zelf maken zoals we ze lekker vinden. En die gele? Die bewaar je gewoon voor hem – met een dikke zoen!

 

Bron Email 09/2009

 

Reactie Sue

 

Heeeeeerlijk die reactie Peter!! Maar …ze bestaan wel hoor , hartsvriendinnen in een smakelijke mannenverpakking! Ik heb er namelijk 2 als bewijs en er gaat niks boven een weekendje bij hun op de bank snotteren bij een film, tussen hun in kruipen bij een griezelfilm of bij koude voeten , hihi , knokken wie de afwas moet doen, wedstrijdje wie het hardst snurken kan, bonbons eten tot we moeten uitbuiken, af en toe heerlijke discussies voeren tot diep in de nacht en weten dat ze toch wel van je houden en andersom ook, zelfs als ze midden in de nacht dankzij deze dame buiten staan te wachten voor het hotel omdat mevrouw haar sleutels in de kofferbak had laten liggen *oooops! * Daarnaast heb ik ook nog eens het liefste zusje van de wereld getroffen …weet je … terwijl ik dit typ voel ik me zo bevoorrecht en gelukkig met deze mensen om me heen …dat ik mijn gele M&M uit Belgie zijn “fouten” zelfs vergeef en hem neem zoals ie is !! Kissssssssssss

 

 

Bron Email 09/2009