Medium, healer, channeler, paragnost of helderziende?

 

In mijn praktijk werk ik met Reiki; niets meer en niets minder. Of, nou ja, ook met liefde, gewoon liefde voor de medemens. Eén van de dingen die ik mijn Reiki cursisten bij probeer te brengen is dit: behandel de ander zoals je zelf behandeld wilt worden. 

Dus kijk naar de mens die op de tafel voor je ligt, en bedenk je waar die ander behoefte aan heeft. Stel je daarvoor open! Heel gewoon door te luisteren, te kijken en te voelen: niets meer en niets minder!

Als cliënten aan mij vragen of ik een healer ben, of heldervoelend, of ‘nog erger’ een medium, dan raak ik altijd een beetje geïrriteerd. Deze vragen zijn uiteraard heel legitiem, maar ze komen meestal voort uit de media en helaas voelen heel veel therapeuten, behandelaars en Reiki masters zich geroepen om heel hard ‘JA’ te zeggen.

Er zijn zelfs ‘opleidingen’ die van mensen zogezegd ‘mediums’ maken!!! Grrrrrr….. 

Een medium wordt zo geboren. Het is een ’talent’ of eigenschap waar je mee op de wereld gezet wordt. Het is niet iets wat je kunt ‘leren’. Het is er, of het is er niet! Dus ben ik heel verbaasd als ik cursisten die ik zelf heb opgeleid ineens als ‘medium’ terugvind op het internet!

Reiki is prachtige energie, waar heel veel mensen baat bij hebben. Reiki behandelaars zijn doorgeefluikjes: we geven energie dóór, en het lichaam van de ontvanger gaat daar dan zélf mee aan de slag! Dat doen wij niet!! Reiki stimuleert het zélfgenezend vermogen van het lichaam van de ontvanger. Punt! 

De energie is gratis! De tijd van het behandelaar niet: die mag betaald worden, zoals elk mens een ‘uurtarief’ heeft op de werkvloer! Maar als een Reiki behandelaar zichzelf ineens een healer gaat noemen, dan gaan mijn haren overeind staan, want volgens mij is er dan een heel groot ego aan het woord, in plaats van een mens die ‘gewoon’ iets voor een ander wil betekenen!

 

 

©Loes Raaphorst 11/2009