Elvis Meeting Denemarken – 2003

Net zoals vorige jaren zal Elvis Unlimited weer een meeting organiseren in Randers, Denemarken. Dit jaar zal de conventie echter anders van karakter zijn dan we gewend zijn. Het 1e weekend van April 2003 zal in het teken staan van de herdenking van de Aloha Show van 30 jaar geleden. De songs die ten gehore worden gebracht komen uit deze legendarische show, uiteraard aangevuld met nog meer mooi materiaal. 

Dit jaar zijn de gasten wederom de TCB Bandleden en de Sweet Inspirations. Er zal natuurlijk ook weer een lead zanger aanwezig zijn en een groot aantal Deense zangers. De opbrengst van de show zal, net als 30 jaar geleden, aan een goed doel geschonken worden, nl. het Deense Fonds voor Kinderen met Kanker. 

Gelukkig voor Elvis Unlimited, maar helaas voor mensen die nog geen kaartje besteld hebben: het is uitverkocht! In twee dagen zijn er 1000 kaartjes verkocht. Men heeft dan ook hard gewerkt om nog een show te organiseren op zondag 6 April 2003.

Op zowel 5 als 6 April zal P.J. Proby aanwezig zijn. P.J. heeft in het begin van de zestiger jaren met Elvis gewerkt en demo’s voor the King opgenomen. P.J. heeft ook de rol van Elvis voor zijn rekening genomen in een musical in London’s West End. 

Voor een ieder die benieuwd is naar dit evenement, ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik er aanwezig zal zijn en ik zal hier beslist verslag over uitbrengen. 

Update 30.03.2003:

Elvis Unlimited geeft ook een CD uit ter herinnering aan deze Elvis Conventie op 5 en 6 April 2003. De titel is: “Aloha From Randers Via Værket” waarvan maar 500 stuks gemaakt zijn. De CD kan tijdens de Conventie gekocht worden en kost 79 Deense Kronen. 

Beide shows zijn volledig uitverkocht en dat betekent dat er 2000 mensen aanwezig zullen zijn. De gasten zijn behalve zoals eerder vermeld The TCB Band, The Sweet Inspirations en PJ Proby, ook Al Dvorin, Maarten Jansen, Stephen Ackles, Big Fat Snake, Sort Sol en Taggy Tones. 

Bron: ElvisNews.com

Update 07.04.2003:

Vrijdag 4 april j.l. vertrokken wij richting Denemarken, op uitnodiging van de voorzitter van de Deense Fanclub: Elvis Unlimited. Direct na aankomst gingen wij op weg naar de enige echte Elvis winkel in Randers en daar hebben wij  genoten van alle mooie foto’s, boeken, cd’s en dvd’s. Er werd ons meteen verteld dat er ’s avonds een extra party georganiseerd werd, dus rond achten op pad naar het cultureel centrum van Randers. 

Daar aangekomen, moesten wij even wachten totdat de zaal open ging en daar sta je dan als nuchtere Hollandse tussen The Sweet Inspirations (Elvis’ backing vocals) in te wachten. Jerry Scheff herkende mijn man van vorige meetings en ik werd meteen voorgesteld: “Hello Jerry, meet my new wife”, en kon ik de hand schudden van Elvis’ basgitarist!!! 😉 

Daarna ging mijn hart helemaal sneller kloppen, want daar kwam Ronnie Tutt, Elvis’ drummer, binnen met zijn vrouw. Ronnie Tutt staat echt bekend als ’s werelds beste drummer en zit nog avond aan avond op het podium met Neil Diamond! Alhoewel Ronnie inmiddels best al op leeftijd en niet echt goed ter been meer is, was daar tijdens het concert op zaterdagavond niets van te merken. De man is nog steeds in staat de zaal op zijn grondvesten te laten schudden met zijn drums. 

Tijdens de handtekening sessie kwam ook Glen Hardin, (Elvis’ pianist), ons begroeten, dus onze avond kon niet meer stuk. Geheel onvoorbereid werd er besloten door een aantal aanwezige gasten, alvast een voorproefje van hun optreden te geven. Maarten Jansen, een Hollandse jongen uit de achterhoek en Stephen Ackles uit Noorwegen, bewezen voor eens en voor altijd dat het mogelijk is Elvis’ songs ten gehore te brengen, zonder bakkebaarden en jumpsuits. Beiden zijn in het bezit van een geweldige stem!

Zaterdagavond was gereserveerd voor de “Aloha From Randers Via Værket” show en om 8 uur brak het geweld los. Alle gasten werden begeleid door de TCB band en alhoewel sommigen niet echt geweldig waren was het concert in zijn geheel fantastisch! Alleen al het drumwerk van Ronnie Tutt tijdens Burning Love, maakte de rit van 1800 km in de auto zitten waard! Wat een power heeft die man nog! Ook James Burton bewees nog steeds even virtuoos als altijd zijn gitaar te kunnen hanteren. 

Zondagochtend was het weer tijd voor de terugreis. Na een rit van 11 uur kwamen wij weer moe maar voldaan terug in Nederland. Henrik Knudsen, dank je wel voor dit geweldige weekend en wij kijken alweer uit naar de volgende keer!