Midden in het Bos

Waar kunnen we ons in tijden van spanningen beter terugtrekken dan op deze idyllische plek in het bos – veilig verborgen, ver van de dagelijkse beslommeringen. Kalmerende groen tinten ronde een afgeschermde vijver vangen onze blik en wenken ons naar een middelpunt van innerlijke vrede. We kunnen deze helende plek bezoeken wanneer we maar willen – het enige dat ervoor nodig is, zijn tien minuutjes voor onszelf in een rustige omgeving. Het hart van het bos zal ons altijd weer in contact brengen met de stilte van de geest. Daar brengt het welbevinden op alle niveaus: fysiek, mentaal en emotioneel.

Kornalijn geeft je de energie om de bosplek volkomen alert binnen te gaan, terwijl Aventurien je lichaamskrachten weer in balans brengt. En wanneer je de geheime vijver hebt bereikt, profiteer je ten volle van de kalmerende eigenschappen van Sodaliet. 

Mediteren voor Innerlijke Rust

  1. Je staat op een pad dat naar het diepst van het bos voert. Plaats de Kornalijn op het pad en stel je voor, terwijl je naar de steen kijkt, dat hij je de energie en het vertrouwen schenkt om verder te gaan.

  2. Verspreid de Aventurienen tussen de bladeren van de bomen. Stel je hun groene, herstellende licht voor, dat zich verstrooit over je lichaam terwijl je dieper het bos ingaat. Voel een golf van fysiek, geestelijk en emotioneel welzijn door je heengaan.

  3. Nu kom je bij de open plek, waar een vijver is met helder, sprankelend water. Ga aan de rand op de rots zitten en kijk in het donkere water. Dit is de vijver van rust. Plaats de Sodaliet in het water en voel dat zijn kalmerende energie de onrust in je hoofd wegneemt.

  4. Kijk nu naar de vis – de hoofdbewoner van deze geheime vijver – die in dit water rondzwemt. Hij weet wat innerlijke rust is en door hem gade te slaan neem je die wijsheid over en breng je die in je eigen leven.

  5. Tenslotte loop je de grot van stilte achter de vijver in. Daar staat een brandende kaars die je de weg wijst en je een plekje helpt te vinden om te zitten. Hier kan niemand je storen. Rust uit en ontspan. Geniet van de stilte binnen in je. Je ben t volledig afgeschermd van alle zorgen in de wereld.