Mier – Geduld

Oh, kleine Mier…
Je geduld groeit
als het zand van de tijden.

Net als jij wil ik worden,
of is dat te onbescheiden?

Mier kan een blad over een afstand van kilometers vervoeren, alleen maar om het naar de mierenhoop terug te brengen. Mieren in Afrika zullen een bos kaal vreten wanneer voedsel schaars is, al hebben ze er een jaar voor nodig. Mier is een bouwer, net als Bever; ze is zo agressief als Das, heeft het uithoudingsvermogen van Wapitihert, de onderzoekende geest van Muis en schenkt weg als Kalkoen.

Elke Mier in de mierenhoop maakt deel uit van het ‘groepsbewustzijn’ van Mier, aangezien alle Mieren voor de Mierenkoningin en de gemeenschap werken. Zelfopoffering is een onderdeel van de kracht van Mier. Geduld is een nog grotere kracht dan de andere krachten van Mier. 

Miermensen zijn actieve lieden met veel gemeenschapszin, voor wie duidelijk is wat de groter toekomstige behoeften van hun stad zijn. Miermensen zijn planners, net zoals Eekhoorn. Ze zijn tevreden wanneer hun dromen beetje bij beetje werkelijkheid worden. In de huidige maatschappij is dat een zeldzame eigenschap.

In de woestijn leeft een soort Mier dat een hol graaft in de vorm van een omgekeerde kegel. Mier verbergt zich op de bodem en wacht rustig totdat het een of andere nietsvermoedende insect in het hol valt. Terwijl het zand instort, valt de prooi uiteindelijk op de bodem, waar het terechtkomt in de opengesperde kaken van Mier.

Geduld wordt beloond!

Miermensen kennen de zoete smaak van de langdurig bevochten overwinning. er bestaat bij hem geen ongerustheid over ‘met lege handen’ terugkomen, als ze het begin van een veiling hebben gemist. Ze zijn er zeker van dat ze, als hetgeen ze oorspronkelijk wilden hebben uitverkocht is, iets zullen vinden dat even goed of beter is.

Als je de kracht van Mier hebt, eet je langzaam en bedachtzaam. Verder stemt het je tevreden dat ‘wat voor jou bestemd is naar je toe zal komen’. Deze kennis is helend. Vertrouwen dat het universum voor je zal zorgen, ligt eraan ten grondslag. 

Als Mier vandaag de kronkelweg naar jouw kaarten heeft genomen, is het tijd om in een bepaalde levenssituatie een beetje vertrouwen en geduld te hebben. Je bent misschien vergeten dat je altijd zult ontvangen wat je nodig hebt, op een tijdstip dat je het het hardst nodig hebt. Als het niet aan de horizon of net om de volgende mierenhoop ligt, zul je misschien een beetje strategie moeten toepassen. Hoe kun je je scheppingskracht nuttig maken totdat ‘het’ arriveert – wat dit ‘het’ dan ook voor jou mag betekenen op dit moment?

Mier werkt aan het welzijn van het geheel. Doe jij dat ook? Als dat zo is, wees er dan zeker van dat het geheel hetzelfde welzijn voor jou wil, en dat erin zal worden voorzien.