Mijn Eerste Vakantie – een Duitse jongedame in Parijs

Vorige week kreeg ik een penning aan mijn riem: tegen Rabbies of zoiets. Ik begreep er niet veel van, maar aangezien ik een meisje ben, was ik wel blij met die ‘hanger’. Vanochtend bleef het vrouwtje echter maar heen en weer lopen naar de auto en ik kreeg het idee dat we weg zouden gaan. Eerst was ik een beetje bang dat ik niet mee mocht, maar gelukkig..ze kwam mij toch halen. Het was wel grappig, want de achterbank lag plat en ik had een heleboel ruimte om te liggen. Zelfs mijn beer en mijn kluif lagen achterin de auto. We hebben een heel eind gereden, en alhoewel ik er wel een paar keer uit mocht, leek het alsof er geen eind aan de reis kwam. Eindelijk waren we er. Het was een huis met een tuin, vlakbij een groot park, waar ik ook meteen lekker heb gerend. De tuin was ook wel handig, want daar mocht ik ook vaak in spelen.

Toch was het in het park het allerleukste. Er lagen werkelijk honderden kastanjes en het vrouwtje kreeg in de gaten dat ik die wel heel erg leuk vond. We hebben dus flink gerend. Op een gegeven moment beet ik in zo’n ding en toen ging mijn hoektand er dwars door heen: ik kreeg hem niet meer uit mijn bek! Gelukkig heeft de baas hem er toen uitgehaald.

Ik heb ook heel hard heen en weer gerend. Dat was natuurlijk niet helemaal eerlijk van het vrouwtje, want zij bleef lekker staan waar ze stond, terwijl ik alle kanten oprende. Iedere keer als ik bijna bij haar was, gooide ze weer een kastanje de andere kant op! 

Ik ben ook mee geweest de stad in: hihi.. daar moesten de baas en het vrouwtje wel mijn poep opruimen met een zakje! De eerste paar dagen was dat geen probleem, maar ik kreeg na 2 dagen flinke last van het Franse water en toen was het te dun om op te ruimen. De volgende keer wil ik ook mineraalwater hoor! In Parijs mocht ik wel lekker mee naar binnen als er gegeten moest worden. Het vrouwtje zorgde dan ook voor wat drinken voor mij, dus ik vond het allang best. Ik ben nog wel steeds erg bang van trappen, maar die ene hele hoge trap hebben we overgeslagen: we gingen in een soort tram en ik mocht op schoot.

’s Nachts heb ik trouwens heerlijk op bed geslapen, net als thuis. Er was ook een heel klein meisje in ons huis en ik vond haar heel erg lief, maar mocht niet zo dicht bij haar komen. Ze waren bang dat ik tegen haar aan zou springen. We hebben wel samen gewandeld en ik kreeg ook een stukje brood van haar. Het vrouwtje heeft mij een nieuw trucje geleerd… kijk maar op de foto!

Weet je wat ook zo fijn was? Na de eerste dag mocht ik in het park lekker zonder riem lopen. Er reden toch geen auto’s en bovendien liepen er nog meer honden los in dat park, dus waarom ik niet hè? Ik had ook wel graag achter de eendjes aan willen gaan, het water in, maar dat mocht niet van de baas. Nu maakt het mij niet echt veel uit, waar ik uitgelaten word, maar dit park was wel heel erg mooi hoor.

Tja en toen was het alweer tijd om naar huis te gaan. Gelukkig werd er onderweg langs die snelweg ook genoeg gestopt en gespeeld en geknuffeld, want anders is het wel erg saai zo’n vakantie. 

Zonder gekheid, de vakantie is mij bijzonder goed bevallen en gelukkig heb ik baasjes getroffen die mij gewoon meenemen als zij leuke dingen gaan doen. Er worden nog steeds te vaak honden achtergelaten en dat vind ik heel erg zielig. Ik ben nu pas 4 maanden en het is heel goed gegaan. Dus mensen, luister nu eens heel goed, en neem je hond gewoon mee op vakantie. Ik begrijp ook wel dat dat niet kan als je met het vliegtuig weggaat, maar zo in de auto is het best te doen hoor!

Meer foto’s

©Loes Raaphorst < 2005