Moeder Aarde Kaart 17 – Maantent

Maantent, plaats van ontvangen,
Tijd om naar binnen te gaan,
Eerbied voor lichaamscycli,
Het Leven wordt hernieuwd.

Retraite in de stilte,
Heilige Zwarte Tent van het Westen,
Groot meisje en Grootmoeder,
Moeder Aarde geeft jullie rust.

De Maantentkaart spreek over afzondering. Gun jezelf rust. Jouw invloed kan op dit moment niet worden gevoeld omdat je je eigen energie moet aanvullen. Dit is in zekere zin een onvruchtbare tijd, omdat je alleen moet zijn en voor de verandering jezelf eens moet eren. 

Terugtrekken is geen daad van zwakheid; het is een daad van kracht. Zonder afzondering kan de toekomst geen vaste grond in het heden krijgen. Onthoud dat je je door nu uit te rusten voorbereidt op een tijd van vruchtbare actie. Door nu alleen te zijn ben je in staat ongestoord de dingen te doen die je vreugde schenken. Denk eraan dat er wonder kunnen gebeuren wanneer je uitrust en sta jezelf toe rustig naar je nieuwe startblok te gaan.