Moeder Aarde Kaart 41 – Dood van de Sjamaan

Grootvader,
Ik vraag om de dood
Van die delen van mij,
Die niet willen horen
Of de waarheid spreken,
Die te blind zijn om te zien.

Grootmoeder,
Schenk me opnieuw het leven
Met liefde als m’n gids,
Waarheid en Schoonheid als m’n pad,
Zonder iets te verbergen.

Met de keuze van de Dood-van-de-Sjamaankaart word je ervan op de hoogte gebracht dat er een doodscyclus of einde gaande is. Voordag de wedergeboorte zich kan voordoen, moet er worden gekeken naar de gewoonte, houding, relatie, of deel van het Zelf dat stervend is. Ondersteun dit proces door bewust toe te staan dat het oude verwijderd wordt. Laat los en maak vervolgens ruimte voor de nieuwe levenscyclus.

Vergeet niet dat je wanneer je beried bent je oude identiteiten te laten sterven, vruchtbare grond voor nieuw avonturen creëert. Wanneer je de oude patronen waardig laat sterven, is de cyclus van wedergeboorte altijd vol beloften en groei.