Moeder Aarde Kaart 5 – Staand Volk

Aho Heilige Levensboom,
Wortel van elke boom,
Dank voor het geven
Van wat je me geeft.
Aho Staande Wezens,
Ik wil graag leren
M’n wortels te gronden,
En de Zon te eren.
Aho Wilg, boom van liefde,
Leer me te buigen,
Maak me helemaal rond,
Elke verwant m’n vriend.

De Staande-Volkkaart spreekt tot ons over wortels en geven. We moeten ons door verbondenheid met de Aarde voeden teneinde vrijelijk te geven zonder uitgeput te raken. De wortel van het Zelf ligt daar waar kracht wordt verzameld. Deze wortel zou stevig moeten worden geaard in de bodem van onze Moederplaneet. Zonder deze verbondenheid kunnen dromen zich niet manifesteren noch kan ons geven worden gecompenseerd door Moeder Aarde. Als je versuft bent, kom dan tot stilstand en herstel de verbinding.

Word stil en word de bomen, zodat je kunt waarnemen wat er in je bos aan het groeien is. De wortel van elk antwoord voor het stoffelijk leven wordt in de Aarde gevonden. Zoek in je stamboom naar de kracht die door je Voorouders wordt geschonken. Til je takken hoog op, terwijl je het licht van Grootvader Zon opzoekt, en je zult zien hoe je wortels jou van de Aarde maken en hoe je toch ook een brug naar de Hemelwereld bent.

Het Staande Volk vraagt je om iets van jezelf te geven. Vraag aan jezelf of je bereid bent te geven en te ontvangen. Tel met dankbaarheid de wortels van je zegeningen. Vind de eventuele obstakels die een beperking vormen voor je wortelsysteem of je vermogen om dieper te gaan. Neem die gevoelens dan weg en ga nog dieper om de antwoorden die je zoekt te vinden. Denk eraan dat we ook de wortels van de toekomst zijn en dat toekomstige generaties door onze levens worden gevoed. Verwijder alles wat toekomstige groei zal remmen en je kunt trots te midden van je Boomverwanten staan.