Nachtcrème

Absoluut het stiefkindje van de huidverzorging: de nachtcrème. Helaas nog te weinig vrouwen zijn overtuigd van het belang van nachtcrème, terwijl het eigenlijk de belangrijkste crème van de totale huidverzorging is.

We moeten voor het belang hiervan even naar de werking van huid kijken. Als wij namelijk liggen te slapen, en al onze organen op een laag pitje worden gezet, is het grootste orgaan van ons lichaam, de huid, heel druk bezig. ’s Nachts worden er namelijk nieuwe cellen aangemaakt, dan vindt de celdeling plaats. 

Even als voorbeeld: een pasgeboren baby moet ook meteen gevoed worden…. als je 3 dagen wacht met het geven van de 1e fles ben je lichtelijk aan de late kant 😉
Ook een huidcel moet dus direct na de deling over voldoende voeding kunnen beschikken. 

Daarom is het dus zo belangrijk een nachtcrème te gebruiken met voldoende werkzame stoffen erin. Beschermingsfactoren zijn ’s nachts totaal overbodig, dus een dagcrème ook ’s nachts gebruiken heeft totaal geen zin. Hier zitten ook veel te weinig werkzame stoffen in die juist zo belangrijk zijn.

Er is echter nog een hele belangrijke reden om een nachtcrème te gebruiken en met name interessant voor de jongere puber/probleem huid. In een nachtcrème zitten nl. ook talgregulerende stoffen. Heb je dus een huid die teveel talg produceert zal alleen een nachtcrème in staat zijn deze productie wat af te remmen. Net als de celdeling is ook de talgproductie ’s nachts het hoogst, dus wat let ons: smeren met die handel!

Reageren of nog vragen? Mail naar:

webmaster@loesje.info

©Loes Raaphorst 2003