Natuurbeleving van Manipura

Manipura is ons zonnevlechtchakra, het energiecentrum waar je je emoties het best kunt voelen. De warmen gele kleur, die zo sterk associeert met de gloed van de gouden zonnestralen, vertelt eigenlijk zonder woorden om wat voor kostbare energie het gaat. Zoals de kracht van de zon kan doordringen tot in de kern, zo intensief kunnen je emoties je gehele wezen kleuren. Lichamelijke reacties maken zichtbaar wat er gaande is in de knooppunten van de geest. En dat kan zeer heftig zijn; het zijn de ervaringen vanuit veelal intermenselijke situaties, waarover je geen controle hebt. Het lichaam signaleert het en Manipura kan hierbij een steun zijn. Een bufferfunctie vervullen, maar dan moet het lichaam wel gevoed worden om zich zo krachtig mogelijk te kunnen opstellen.

Vincent van Gogh heeft wereldberoemde doeken geschilderd met zonnebloemen als motief; als geen ander was hij in staat om de dynamische energie die deze bloemen ontlenen aan de zon, vorm te geven. Je ziet het wervelen en voelt de positieve energie die je raakt. De zon werd altijd al, door de eeuwen heen, afgebeeld als een goedlachse verschijning. De zon maakt je blij, haar licht is een voedende stimulans voor al wat leeft. Hoe blij is de wereld niet als morgen de eerste stralen over de kim verschijnen. De haan kraait en de vogels fluiten hun lied – een nieuwe dag is aangebroken, want de zon is weer gekomen. 

Dit is een prachtig motto om negatieve stemmingen weg te visualiseren. Er is altijd weer een mogelijkheid om opnieuw te beginnen. Sterk daarom het energieveld van je zonnevlecht. Wees als een zonnebloem, maak je ontvankelijk voor de gouden stralen die je via je geest liefdevol daar opslaat. Manipura kun je op die manier transformeren in een spirituele accu, zij maakt je warm van binnen en haar gloed zal je hele wezen sterken. 

Bergamotolie helpt van haar kant om je uit de schaduw te trekken en je in ’t zonnetje te zetten. Bergamot houdt van je lach, want de lach hoort bij de zon. Negatieve en eventueel angstige gedachten kun je samen met Bergamot succesvol te lijf gaan, want ieder nieuw straaltje licht werkt vernietigend op de duisternis. Breng je gedachte naar dat energierijke veld met zonnebloemen en visualiseer dat je er middenin staat. Hun harten, ingesloten door gouden bladerkronen, bewegen zich ter hoogte van je zonnevlecht en jij kijkt met hen mee naar de zon. Er is positieve energie alom.