Never Say Never Again – een officieuze James Bond film. 

Eigenlijk is het heel vreemd, dat ik, als echte Bond-liefhebster, alleen deze James Bond film als DVD in de kast heb staan: een niet-officiële Bond film! Ach, laten we het maar op toeval en zuinigheid houden 😉 De hele serie staat echter wel op mijn verlanglijstje, maar dan moeten er eerst planken in mijn kast bijkomen, want die staat inmiddels aardig vol. Films met Sean Connery hebben echter een streepje voor op de meeste andere films, dus wat kun je beter doen op een vrijdagavond dan op de bank kruipen met man en kinders, alleen de grotere kinderen natuurlijk, en lekker van een ouderwetse actiefilm genieten. 

Never Say Never Again is een remake van Thunderball en de productie van deze remake heeft zelfs tot een rechtszaak geleid. De producer van Thunderball won deze zaak en mocht zijn ‘eigen’ Bondfilm maken. Het resultaat is een slecht verhaal, maar met Sean Connery in de hoofdrol toch de moeite waard om te kijken. Connery had destijds gezegd NOOIT meer in een Bondfilm te willen spelen, maar 5 miljoen dollar voor het maken van een film was in 1983 overtuigend genoeg om Connery nog een keer te strikken. 

Wel mis ik het officiële Bond-thema aan het begin van de film en helaas moeten we de echte Q, M, en Moneypenny missen en het met andere acteurs doen en dat is jammer. Brandauer is naar mijn mening van zich zelf al een schurk, Barbara Carrera is overtuigend als ‘slechte vrouw’ en Max Von Sydow schittert als Blofeld, maar die man kan nu eenmaal alles spelen. Kim Basinger is alleen maar ‘blond’ in deze film, en zelfs tijdens het tango dansen met Sean Connery kijkt ze verveelt. Mr. Bean maakt ook nog zijn opwachting en zet zelfs een geloofwaardige medewerker van de ambassade neer. 

Het verhaaltje lijkt dus enorm op Thunderball; terwijl geheim agent James Bond in een kliniek zijn conditie moet verbeteren is misdaadorganisatie SPECTRE een dubbelganger van een vliegtuig-kapitein aan het vormen die ze in staat stelt om twee atoomkoppen te stelen en de wereld af te persen. James Bond moet hen stoppen en oppassen voor SPECTRE no 12, een femme fatale, die op wel heel spectaculaire wijze aan haar eindje komt.

 

Cast: Sean Connery, Klaus Maria Brandauer, Max von Sydow, Barbara Carrera, Kim Basinger, Bernie Casey, Alec McCowen, Edward Fox, Rowan Atkinson e.a. onder regie van  Irvin Kershner. 

   bol.com Partner