Nu Kua

Mythologie

In de tijd van wat de Hopei- en Shansi-volken van Noord-China de grote chaos in het universum noemen, kwam Nu Kua, de godin met het drakenlijf, de orde herstellen. Zij verving de zuilen van de hemel door de poten van een grote schildpad en herstelde de hemel met gekleurde stenen. Dankzij haar reparaties kon het gaan regenen als dat nodig was en volgden de seizoenen in de juiste volgorde op elkaar. De draken op haar twee zuilen bewaken de weg van de zon en de maan. Het kompas om haar middel symboliseert orde.

Betekenis

Nu Kua stroomt je leven binnen om je te helpen orde te scheppen. Ligt in jouw leven de chaos voortdurend op de loer, en dreigt hij te veel te worden als je even ontspant? Hebben de dingen zich opgestapeld en word je erdoor overspoeld? Vind je dat je heel goed je baas, je gezin, ja partner kunt sturen, maar niet jezelf? Ben je bang voor orde, bang dat je je opgesloten zal voelen of geketend als je een werkbaar systeem voor jezelf creëert?  Of misschien heb je wel orde gebracht in je bestaan, maar op een verstikkende, rigide manier, stevig, zwaar, gebeiteld in steen. Nu is het moment gekomen jezelf te voeden met orde die je levenskracht helpt en niet verstikt. Nu Kua zegt dat je heel kunt worden als het leven z’n natuurlijke orde heeft. Als je iets onnatuurlijks van buitenaf met geweld oplegt, schep je rebellie en verzet.

Ritueel

Kies een rustig moment waarop je niet gestoord zult worden. Ga ontspannen zitten of liggen met een rechte rug en doe je ogen dicht. Adem diep in en adem langzaam uit. Adem nog eens diep in en voel hoe je bij het uitademen lichter wordt. Haal nog eens diep adem en voel bij het uitademen hoe je naar boven drijft, omhoog, omhoog, omhoog. Steeds hoger ga je, ontspannen en op je gemak, behaaglijk en geborgen. Hoger en hoger ga je, heerlijk gewichtloos drijvend, tot je bij het paleis van Nu Kua aankomt. 

De hoofdpoort gaat voor je open. Je loopt door deuren die zich voor je openen, tot je in de grote troonzaal voor Nu Kua staat. Ze vraagt je te gaan zitten en er wordt een stoel gebracht. Ze vraagt wat je wilt en je vertelt haar dat je haar hulp nodig hebt om orde te scheppen in je leven. Ze vraagt je een beeld te schetsen van de wanorde in je leven en dat doe je. Ze stelt je er vragen over en je geeft haar antwoord. Dan vertelt ze je wat je moet doen. Ze vraagt je om een geschenk en dat geef je haar onvoorwaardelijk. 

Je bedankt haar en je gaat terug naar de hoofdpoort via de deuren, die zich achter je sluiten. Bij de poort komt een donzige witte wolk naar je toe en je vlijt je neer. Hij brengt je omlaag, dieper en dieper, je voelt je helder en geconcentreerd. Je daalt steeds verder; je voelt je verkwikt en ontspannen. Dieper en dieper ga je, tot je terug bent in je lichaam. Adem diep in en open je ogen terwijl je uitademt. Welkom terug!