Ongewoon Gesprek met God – Neale Walsch – 
mijn vragen en Zijn antwoorden over het leven op aarde en over onze maatschappij.

2-3 werkdagen 
Paperback | 463 Pagina’s | Servire | 2002 
ISBN: 9789021539133

   bol.com Partner

Beschrijving:

Een ongewoon gesprek met God is een verrassend, meeslepend boek over de mens en het leven, sinds verschijnen een wereldbestseller. De auteur beschrijft in dit boek de goede gesprekken die hij rechtstreeks met God gehad heeft. Ze gaan over de mens, over goed en kwaad, over werk, over liefde, over de zin van het leven. God blijkt een intelligente, kritische en humoristische waarnemer van het leven op aarde. Zijn bemoedigende boodschap is dat de mens vooral de schepper moet zijn van zijn eigen leven. Een ongewoon gesprek met God werd meteen bij verschijnen een bestseller en is dat nog. Het verovert de wereld en verschijnt nu in vijftien landen. Het is een verrassend, oneerbiedig maar absoluut meeslepend boek. Het bevat de wijsheid van alle tijden voor iedereen die wil luisteren. Een ongewoon gesprek met God kan ook uw leven veranderen.

Beschrijving deel II:

Een ongewoon gesprek met God was een verrassend, meeslepend en veel verkocht boek, dat binnen een week uitverkocht was. In Een ongewoon gesprek met God spreken God en Neale Donald Walsch vooral over de plaats van de mens in de menselijke maatschappij; over onderwijs, over gezondheidszorg, over maatschappelijke problemen. God blijkt ook op dit gebied onverwachte, en soms verbazingwekkend ongecompliceerde visies op de wereld te hebben. Wij maken de wereld onnodig ingewikkeld, met al het ongemak dat dat met zich meebrengt. In dit boek ontdekken we dat God er vertrouwen in heeft dat we al doende leren om de aarde leefbaar te houden.

Een nieuw gesprek met God is het vervolg en gaat over de mens en de maatschappij. Walsch beschrijft de goede gesprekken die hij met God heeft gehad. God blijkt een intelligente, kritische en humoristische waarnemer van ons leven op aarde. Zijn bemoedigende boodschap is: wees de schepper van je eigen leven. Zijn waarschuwing is: houd de aarde leefbaar. Wie het eerste boek leest, verandert zijn leven. Wie het tweede leest, verandert de samenleving. Laat u ook raken door deze verbazende, oneerbiedige, maar absoluut fascinerende gesprekken! 

Persoonlijke ervaring: 

Een boek over God lezen?? Daar had ik helemaal geen zin in. Ik ben niet kerks opgevoed en ik geloof niet in de God zoals die in de kerken beschreven word. Maar wat een verrassing zeg!! De hemel en hel bestaan niet. De duivel al helemaal niet en we worden niet gestraft voor alles wat we in een leven verkeerd doen. Integendeel. We mogen zelfs genieten van seks, we mogen lekker doen wat we leuk vinden en hoeven helemaal niet elke week naar de kerk! 

Zonder dollen: het is een heel goed boek, of liever gezegd, het zijn twee hele goede boeken en deel 3 zal ik ook zeer beslist gaan lezen. Er wordt gewoon duidelijk gemaakt dat God in ons allemaal huist en dat wij net zoveel ‘manifestatiekracht’ hebben als God zelf. We zijn immers naar zijn evenbeeld geschapen 🙂  Elke gedachte is energie en als we maar voldoende energie naar een bepaald doel sturen, zal dat waarheid worden. We kunnen dus onze eigen toekomst wel degelijk beïnvloeden. Ik ga het niet verder verklappen, dat is trouwens onmogelijk, zo 1-2-3. Lees het zelf maar, je zult niet teleurgesteld worden. Deze God heeft humor!

bol.com Partner

©Loes Raaphorst 08/2005