Oogcrème

Tja, waarom nu weer een aparte crème voor dat kleine stukje huid rondom de ogen, hoor ik jullie denken. Het vervelende is gewoon dat de huid rondom de ogen heel anders van samenstelling is dan de rest van het gelaat. Terwijl de huid in de hals 3x dikker is dan het gezicht, is de huid rondom de ogen 3x dunner.

En eerlijk is eerlijk, we springen er natuurlijk helemaal niet voorzichtig mee om. De meeste vrouwen smeren er toch dagelijks de nodige oogmake-up op en ALS we het er al afhalen, wordt er meestal heel krachtig geboend. Terwijl we eigenlijk heel zachtjes met die tere huid om zouden moeten gaan.

Geen wonder dat de eerste rimpels rondom de ogen optreden! 

Nu zouden we in principe overdag best wel een dagcrème kunnen gebruiken rondom de ogen, maar zodra de huid echt aan vochtigheid gaat verliezen is een speciale oogcrème toch beter.
Nachtcrème bevat echter stoffen die irriterend op de ogen kunnen werken, dus die mogen we beslist niet aanbrengen rondom de ogen. Een oogcrème is ’s nachts dus helemaal een absolute must.

Waar moet het nu zo ongeveer aangebracht worden? Heel simpel, volg gewoon de arcade boog boven het oog en het allerbovenste stukje van het jukbeen onder het oog. Zover eronder, hoor ik jullie roepen???? Ja, inderdaad! Juist omdat de huid daar zo dun is “vloeit” de crème als het ware alle kanten op. Doe je het dus dichter naar je oog toe, kan het tijdens de slaap in je ogen vloeien, met als gevolg dat je ’s ochtends wakker wordt met een paar dikke ogen, of wazig ziet. 

Gebruik je meest onhandigste vinger voor het aanbrengen…. je ringvinger, dan weet je zeker dat je niet teveel kracht zet. Boven bij de neus beginnen, rustig naar de buitenkant, zonder de huid echt te bewegen en dan in een vloeiende beweging onder het oog weer terug richting neus. Herhaal dit een paar zachtjes en je oogcrème zit waar hij zitten moet. Veeg je vingers af aan je lippen, dan hebben die ook meteen nog iets aan verzorging voor de nacht te pakken.

Reageren of nog vragen? Mail naar:

webmaster@loesje.info

©Loes Raaphorst 2003