Het originele Reiki handboek van dr. Mikao Usui – Mikao Usui & Frank Arjava Petter – 
met foto’s van alle handposities en Reikitechnieken zoals aangegeven in de teksten van Dr. Usui 

2-3 werkdagen 
Paperback | 79 Pagina’s | Uitgeverij Panta Rhei | 2000 
ISBN: 9076771014 

  bol.com Partner

Beschrijving:

Dr. Mikao Usui ontwikkelde het Reiki Systeem en was de stichter van de oorspronkelijke Japanse ‘Usui Reiki Ryoho Gakkai’ organisatie. Wat ligt dus meer voor de hand dan terug te gaan naar de bron, naar de teksten van Usui zelf? Reiki Master Frank Arjava Petter kreeg de originele teksten van Usui zelf in handen en vertaalde die samen met zijn vrouw rechtstreeks uit het Japans. Dit boek laat dus de oorspronkelijke handposities zien uit Usui’s handboek. Het is geïllustreerd met ruim 100 foto’s om het inzichtelijker te maken. De handposities voor de behandeling van een groot aantal klachten worden gedetailleerd beschreven, zodat het een waardevol naslagwerk is voor eenieder die Reiki beoefent. 

Voor het eerst in de geschiedenis van Reiki kunnen nu de handposities en healing-technieken van Usui zelf rechtstreeks bestudeerd worden. Of je beginneling of Master bent, je kunt nu je kennis uitbreiden door in de voetsporen van de meester te treden. 

Recensie:

Dr. Mikao Usui ontwikkelde het Reikisysteem. Hij gebruikte bij zijn lessen aan Japanse studenten een handboek met de door hem gebruikte handposities voor de behandeling van specifieke lichaamsdelen en gezondheidsklachten. De auteur van dit boek heeft de mondelinge status quo van Reiki doorbroken door e.e.a. nu naar buiten te brengen. Als basis heeft hij het boek van Usui gebruikt en daar de boeddhistische achtergronden van Reiki, de drie pijlers (jammer dat deze in het boek als peilers gespeld worden), de ademhaling en de healing-technieken aan toegevoegd. Aan de hand van een groot aantal gezondheid- en lichamelijke klachten worden alle handposities volgens Usui aangegeven waarbij verwezen wordt naar de fotobijlage van 80 kleurenfoto’s achterin het boek. Het in verhouding dunne boek bevat voor alle Reikbeoefenaars een schat aan niet eerder gepubliceerde informatie, gedrukt op mooi glanzend papier. 

(Biblion recensie, J.C.I. Janssens)

Persoonlijke ervaring:

Als Reiki beoefenaar is het bijna een schande als je dit boek niet in je bezit hebt. Vooral de mensen die door middel van Diana Stein Reiki hebben geleerd, zullen zich hier nog over kunnen verbazen. De foto’s zijn erg duidelijk en vooral de Japanse manier van denken zie je hier erg in terug. Ik gebruik het al naslagwerk en heb het niet in mijn boekenkast staan; het staat echt binnen handbereik.

 bol.com Partner

©Loes Raaphorst 08/2005