Oude Harmonieën – de wereld ligt voor je open

Kernwoorden

  • Oude wijsheid
  • Reïncarnatie
  • Reizen
  • Krachtplaatsen

Beschrijving

Op deze kaart zijn verschillende culturen en aspecten van onze wereld zichtbaar. Toch zijn het allemaal verschijningsvormen van één waarheid. Het zijn de spirituele en kosmische krachten die de oude culturen op aarde hebben voortgebracht. Zo is er links een Egyptische farao te zien met de goddelijke Horusvalk in zijn hoofdtooi. Daarachter liggen de gouden piramides. Aan de horizon is een hoge steile berg met een besneeuwde top te zien. Dat is de heilige berg Machu Puchare in Nepal, die door de Engelsen Mount Fishtail genoemd werd. 

Rechtsboven ligt Stonehenge in Engeland, een oud megalithisch monument uit de prehistorie. Op de afbeelding straalt hier een licht uit. Het is de kosmische kracht die uit deze cultuur is voortgekomen en die nog steeds voelbaar is. Op de voorgrond zie je een zwaan met een gouden ei. Dit is een sterk Keltisch symbool voor de ziel die eeuwig is en die oprijst door alle culturen, door alle levens en door alle verschijningsvormen heen.

Boodschap

Oude wijsheid – Als laatste kaart van de eerste serie in dit orakel wordt de reis van de ziel van elk individu in een groter kader geplaatst. Laat deze kaart je stimuleren om je opnieuw te verdiepen in ouder wijsheid. Je leeft in een rijke wereld volgeschiedenis, wijsheid en bijzonder plaatsen die uit de wereldculturen zijn voortgekomen. Het komt vaak voor dat er één specifieke cultuur is, waar iemand zich toe aangetrokken voelt. 

Misschien is dat bij jou ook het geval. Verdiep je eens verder in de cultuur van je keuze en ga naar een goede boekhandel of bibliotheek. Laat je leiden door je gevoel en kies die boeken uit die goed voelen. dat kan op esoterisch of religieus gebied zijn of het kan over reizen of bijzondere plaatsen gaan. Misschien maak jij contact met oude wijsheid via kunstvoorwerpen, een museum, internet of een reisfolder. Je voorkeur voor bepaalde wijsheid kan ontstaan zijn door een vorig leven. Het kan zijn dat de informatie je heel bekend voorkomt. 

Reïncarnatie – Meer dan de helft van de wereldbevolking gelooft in reïncarnatie. Het is goed mogelijk dat je een bepaalde binding voelt met een andere cultuur vanuit een vorig leven, waarin jij in die cultuur hebt geleefd. Dit kan een negatieve binding zijn of een positieve. Misschien heb je nog iets af te maken of zal er oude kennis uit dat vroegere leven bij je naar boven komen, die je nu kunt gebruiken. Let op je dromen en laat jouw intuïtie je leiden. Wij reizen tegenwoordig naar allerlei landen op de wereld, het is geen toeval dat je op bepaalde plaatsen belandt en er naartoe getrokken wordt. 

Reizen – De wereld ligt voor je open! Deze kaart nodigt uit om op reis te gaan. Laat een oud verlangen of je intuïtie je helpen bij het bepalen van je keuze. Voel met je verborgen antennes wat werkelijk de moeite waar is om te bezoeken. Wil jij perse naar een klooster in de woestijn of naar een bepaalde landstreek die niet tot de populaire vakantiebestemmingen behoort, laat je dan niet tegenhouden. Juist met die plek waar jij naartoe getrokken wordt, heb jij waarschijnlijk een oude connectie. 

Er is een innerlijke stem in ons, die ons aanspoort, om de keuzes te maken, waar wij het meeste van zullen leren. Soms gebeurt het dat het lot jou terugbrengt op een plaats waar je zelf niet naartoe zou zijn gegaan. Toch kan die plek een inzicht brengen. Sta op reis open voor het onverwachte. Achter een oude deur kan een prachtige tuin liggen en een vrouw naast je in de bus geeft jou misschien precies de juiste aanwijzing. De wereld ligt voor je open, als jij zelf je hart opent en oplettend bent. 

Je kunt ook op een ander niveau gaan reizen. Kijk eens om je heen en verbreed je blik. Eet eens met respect het voedsel uit andere landen. Kijk eens voordat je gaat eten, uit hoeveel landen het eten op jouw bord afkomstig is. Neem een moment de tijd om de mensen, dieren en planten te danken, die jou dat eten bezorgd hebben. Reizen kun je symbolisch ook in de geest maken. Zo kun je een boeiende reis in het landschap van deze kaart maken of een trancereis kiezen. 

Krachtplaatsen – Je eigen ontwikkeling en de groei van je geestelijke vermogens kun je spiegelen aan de krachtplaatsen en grote culturele monumenten van onze wereld. Heb je deze kaart getrokken, dan kan het gebeuren dat je vanuit een oude cultuur of krachtplaats inspiratie of inzicht gaat vinden. Er zijn in elk land natuurlijke plekken te vinden die sterk geladen zijn met kracht. De verbinding tussen hemel en aarde is sterk te voelen op deze plaatsen. Onze voorouders wisten dit en vonden bij bronnen, oude bomen, in grotten of op bergtoppen nieuwe energie. Ook oude monumenten kunnen met kracht geladen zijn. 

De grote kathedralen van Europa, de piramides van Egypte, Stonehenge in Engeland of bijvoorbeeld de Borobodur in Indonesië zijn gebouwd met een diepe eerbied voor een grotere kosmische orde. Zij zijn gebouwd door esoterisch geschoolde architecten met kennis van de geomantie, de studie van de in de aarde aanwezige energievelden en hun werking. Deze bouwers bezaten mystieke wijsheid en ze brachten spiritualiteit en aardekracht samen. Een bezoek aan zo’n oude, heilige plaats verrijkt je op een dieper niveau en kan kracht en genezing geven. 

Symbolische betekenis, archetypes en herkenning

De valk – was in Egypte de koning van de vogels. Op de afbeelding heeft de valk zijn vleugels beschermend om het hoofd van de farao gevouwen en vormt zo de hoofdbedekking. Het valkenhoofd kijkt over het hoofd van de farao naar voren en symboliseert de scherpe blik, het alziende oog van de godheid. De valk staat ook voor het hemelse principe. Hij was een vertegenwoordiger van Horus, de alziende god die zich als een valk of als een man met een valkhoofd kenbaar maakte. 

De piramide van Egypte – staan hier symbool voor wijsheid en beschaving. Zij werden gebouwd door bijzonder hoog ontwikkelde mensen. De bouwers konden de loop van hemellichamen, van sterren en planeten en zelfs de omtrek van de aardbol met de grootste precisie bepalen. De schrijfster is van mening dat deze kennis uit Atlantis afkomstig is. Zij mediteerde in de koningskamer van de grote piramide van Gisez en voelde dat de piramides monumenten zijn waarin alle wijsheid uit die tijd lift opgeslagen. Door ons af te stemmen op de kracht van piramides kan oude informatie in ons stromen. 

Machapuchare – de bergtip op de kaart is de heiligste berg van het koningrijk Nepal in de Himalaya’s. Volgens de mythologie van de Nepalezen is deze berg de woonplaats van de goden. De berg wordt beschermd door de koning en mag door niemand beklommen worden. De schrijfster liep tijdens een pelgrimstocht van drie weken naar de sneeuwgrens van deze berg en voelde zijn kracht. Op zijn besneeuwde top van achtduizend meter hoogte hebben nog nooit menselijke voetstappen in de sneeuw gestaan. Mede daarom staat deze berg symbool voor spiritualiteit en zuiverheid. 

Stonehenge in Engeland – is het bekendste megalithische monument van Europa. Elk jaar bezoeken een miljoen mensen deze grote steencirkel. Ze worden aangetrokken door de kracht van dit oude heiligdom. De gewone bezoeker mag niet meer tussen de stenen lopen, maar wel eromheen. In de steencirkels van Avebury, twee uur rijden van Stonehenge, kun je wel tussen de stenen lopen. De grote steencirkel van nu is een overblijfsel van een veel groter tempelcomplex uit de Oudheid. Rondom Stonehenge en Avebury ontstaan elke jaar talloze magische graancirkels. Voor de schrijfster staat Stonehenge symbool voor een door de mens gemaakte krachtige verbinding tussen hemel en aarde.