Pele

Mythologie

Pele is de vulkaangodin van de Polynesische volken op Hawaii. Volgens de legende vertoont zij zich vlak voor haar vulkaan uitbarst aan mensen als een mooie, mysterieuze jonge vrouw of als een knokig oude vrouwtje dat haar sigaret aansteekt door met haar vingers te knippen. 

Hoewel haar priesteressen, de koninginnen van Hawaii, bekeerd waren tot het christendom toen de Mauna Loa in 1880 tot uitbarsting kwam, reciteerde prinses Keelikolanie de oude liederen, offerde ze zijden gewaden en goot ze brandy in de bubbelende lava. Pele werd daarmee tot bedaren gebracht. 

Betekenis

De verschijning van Pele wijst op een behoefte aan bewustwording. Heb je te lang stilgezeten? Ben je in slaap gesust door je voortkabbelende leven? Was de realiteit zo glibberig dat je haar niet kon grijpen? Maak je klaar om je bewustzijn wakker te schudden en word weer volledig bewust. 

Het is nu tijd de dingen te zien zoals ze werkelijk zijn, veranderingen te beginnen om je leven te ordenen naar jouw wil. Ontwaak en voel je eigen mogelijkheden en kracht, sta op en schud jezelf wakker. Geef aandacht aan alles wat het leven je te vertellen heeft. Pele zegt dat je leven creatief in plaats van reactief wordt als je de bewustwording koestert – en daar ontleen je meer kracht aan! 

Ritueel

Kies een rustig moment waarop je niet gestoord zult worden. Ga ontspannen zitten of liggen. Doe je ogen dicht. Haal diep adem, blaas uit en laat alles gaan wat je kwijt wilt. Haal nog eens diep adem en stel je een vulkaan voor. Het mag een vulkaan zijn die je kent of een uit je fantasie. Zie hem, voel hem, ruik hem. 

Laat nu je lichaam de vulkaan worden. Hoe voelt dat? Voel hoe je verbonden bent met het middelpunt der aarde. Voel hoe het vuur, de gesmolten energie in het middelpunt der aarde, trilt, beweegt, zoemt. De energie komt in beweging en breidt zich uit. Eerst stroomt ze je voeten binnen. Voel de vloeibare warmte. 

Dan gaat ze naar je benen, ze verspreidt zich en straalt energie, vitaliteit en genoegen uit. Dan gaat ze naar je romp, waar ze je ruggengraat raakt. De warmte kruipt langzaam langs je ruggengraat omhoog, als vloeibaar goud, strelend, ontspannend, stimuleren. Het voelt heel aangenaam. Als ze bij je zonnevlecht komt (vlak boven je navel) straalt ze uit naar de rest van je lichaam, door je armen, naar je handen, tot je vingertoppen. 

Nu begint ze naar boven te klimmen en verspreidt ze vitaliteit door je hele lichaam. Ze kruipt langs je ruggengraat naar je hoofd waar ze tot uitbarsting komt en over je huid naar beneden stroomt, stimulerend en vernieuwend, verwarmend en versterkend. Je voelt je bewust en wakker, gecenterd en ontspannen, tot alle in staat. Welkom terug!