Pendelen van A tot Z – Petra Sonnenberg

Paperback | 346 Pagina’s | Schors BV, Uitgeverij 
ISBN: 906378399X

  bol.com Partner

Recensie Bol.com:

Instructieboek voor de toepassing van het pendelen, zowel voor persoonlijk als therapeutisch gebruik. De auteurs gaan uit van de aanname, dat pendelen werkt en verdiepen zich niet in hoe het werkt. Na een korte inleiding over de herkomst van de pendel wordt uitgelegd welke materialen geschikt zijn om mee te pendelen. Persoonlijke voorbereiding en basisregels om tot een betrouwbaar resultaat te komen worden uitgebreid besproken, gevolgd door een aantal praktische aanwijzingen o.a. over het pendelen met kaarten en de verzorging van de pendel. Er zijn 135 pendelkaarten opgenomen. Iedere kaart heeft 15 tot 50 items, die als taartpunten in een cirkel zijn weergegeven (paginagroot in lila gedrukt). Op de tegenoverliggende pagina zijn deze items op rij gerangschikt met af en toe adviezen en of aanwijzingen m.b.t. deze specifieke kaart. De kaarten hebben betrekking op de volgende leefgebieden: gezondheid, spiritualiteit, persoonlijke karakterisering, opleiding, relaties, ontspanning en omgeving. Overzichtelijk uitgewerkt, geschikt voor zowel leken als professioneel gebruik. Waar aan de orde wordt de lezer geadviseerd een arts te raadplegen. Met alfabetisch register. 

Toepassing van de Pendels

De Pendel wordt tegenwoordig vooral gebruikt als instrument om de ons omringende (kosmische) straling op te vangen en de geoefende pendelaar in staat te stellen deze straling te vertalen naar voor ons bruikbare informatie. Waarbij het accent niet meer slechts op aardse zaken ligt, zoals het opsporen van energiebronnen of aardstralen, maar vooral op geestelijk en lichamelijk gebied. Pendelen is heel simpelweg het laten beantwoorden van een vraag door middel van een pendel. Deze wordt bijvoorbeeld gebruikt voor het opsporen van lichamelijke aandoeningen en voor het beantwoorden van persoonlijke vragen. Een voorbeeld van pendelen is bijvoorbeeld het uitpendelen van je chakra’s. 

Het kiezen van een Pendel

Hoe de pendel er uitziet of samengesteld is maakt niet zo veel uit. Een ring aan een touwtje kan prima dienst doen! Voor degenen die liever iets “professioneler’s” hebben zijn er volop pendels te koop in esoterische winkels en/of op beurzen. Deze zijn vaak gemaakt van allerlei soorten edelstenen of metaal. Neem de tijd om een intuïtieve keuze te maken, een pendel is PERSOONLIJK! Als je je erop instelt kan het zijn dat één van de pendels net even iets mooier is, of zich op een andere manier onderscheidt. De prijzen zijn afhankelijk van de soort steen die je kiest en de vorm en afmetingen. Zoals met zoveel dingen kan je het zo duur en zo goedkoop maken als je zelf wilt. 

De Praktijk 

Voorwaarde om “juist” te pendelen is dat je ontspannen bent en een plek hebt waar je niet gestoord kan worden. Kies een tafel en stoel die lekker zitten en waarbij je elleboog niet te hoog hoeft te liggen. Zet je voeten plat naast elkaar op de grond, zodat je goed in evenwicht zit. Houd de pendel losjes in je hand (de hand waarmee je schrijft) en probeer je hoofd “leeg te maken”. Dat doe je door de gedachten gewoon voorbij te laten gaan, totdat je hoofd (zoveel mogelijk) vrij is van gevoel of gedachten. 

Vraag (hardop of in gedachten) wat het signaal voor deze pendel is voor “ja”. De pendel zal dan de richting aangeven. Als je antwoord hebt gekregen hang je de pendel stil en doe je hetzelfde met “nee”. Vraag daarna ook wat “geen antwoord” is. Nu weet je wat de antwoordbewegingen van jouw pendel op jouw vragen zijn. Je kunt uiteraard ook vragen stellen voor anderen, maar jij stelt de vraag met jouw pendel. Vraag hiervoor wel toestemming aan die persoon en aan de pendel.  Stel de vraag (weer hardop of in gedachten) en kijk met “leeg hoofd” wat voor antwoord de pendel je geeft. Dit is de praktijk van pendelen, er zijn echter een paar dingen die belangrijk zijn. 

Als je gespannen bent of boos heeft het weinig zin om te pendelen. Je krijgt hoogstwaarschijnlijk wel antwoord, maar een antwoord dat zwaar “gekleurd” is door je eigen gevoel. Dan geef je dus eigenlijk zélf antwoord! Het is van groot belang dat je ontspannen en “leeg” bent als je gaat pendelen. Je moet je als het ware openstellen voor de boodschap; jij bent het kanaal tussen die boodschap en de pendel.

Als het gaat om persoonlijke vragen over je levensloop of relatie of iets dergelijks, is het verstandig eerst te vragen of je het wel mag weten. Voordat je de eigenlijke vraag stelt vraag je de pendel eerst: “mag ik iets vragen over mijn relatie met …..?”. Als de pendel ja zegt kan je verder, zegt hij nee dan is het ook nee. Toch doorvragen heeft dan alleen als gevolg dat je een willekeurig antwoord krijgt dat niet betrouwbaar is.

Denk van te voren goed na over hoe je je vraag wil stellen. De vraag moet (in beginsel) zo gesteld zijn, dat hij met ja of nee beantwoord kan worden. Bijv: “Is mijn verloren trouwring in huis?” ipv: “ligt mijn verloren trouwring in huis of buiten?”. De laatste vraag is een keuze en daar kan niet met ja of nee op geantwoord worden. In dit geval moet je de vraag concretiseren, en bij “nee” op de 1e vraag een vervolgvraag stellen: “Is mijn verloren trouwring buiten het huis?”.  

Stelregel: hoe concreter en gedetailleerder de vraag, hoe duidelijker het antwoord. Als je wat meer geoefend bent, kan je ook gebruik maken van schema’s en keuzes. Bijv: Je wilt vragen welke kleur je het beste kunt gebruiken om een rustige kamer te scheppen. Maak dan een tekening op papier met die kleuren die voor jou in aanmerking komen . Vraag daarna de pendel “Ik wil in deze kamer een rustige sfeer scheppen. Welke kleur moet ik daarvoor gebruiken?” Het vak waar de pendel doorslingert is het antwoord. 

Reinigen 

Je kunt je pendel heel simpel reinigen: 

  • met stromend water, liefst laten drogen op een schone doek in de zon
  • met bergkristal; leg de pendel een uurtje met bergkristal(len) op een doek
  • met de Reiki-symbolen 

De drie methodes zijn naar eigen inzicht ook met elkaar te combineren. Het doel van een reiniging is alle “overtollige” energie die rond de pendel kan hangen te verwijderen. Die energie kan de pendel beïnvloeden. 

Met dank aan: Esmee van Vliet

 bol.com Partner