Peter Gabriel – Secret World – Live

Zo heel af en toe luister ik ook nog wel eens naar iemand anders dan Elvis of Tom Jones 😉 Zonder dollen, mijn liefde voor muziek is heel breed, zolang het maar wel melodieus is. Als kind heb ik heel wat jaartjes klassiek pianoles gehad en muziek hoorde bij de opvoeding. Ondanks mijn enorme voorliefde voor Elvis, kan ik heel veel soorten muziek waarderen. Toch was ik inmiddels op een punt aanbeland dat ik het gevoel had, ‘alles’ inmiddels wel gehoord te hebben. Blues, Country, Rock ‘n’ Roll, Jazz, alles is prettig op z’n tijd. Toch heeft een vriend mij weer prettig verrast door mij een mp3 te sturen, zonder mij te vertellen door wie het nummer gezongen werd. Vooral de tekst zou mij aan moeten spreken, was zijn enige commentaar.

Uiteraard, ik ben nu eenmaal heel gehoorzaam, heb ik verschillende malen goed geluisterd. Ik wist niet wie het zong. Toen ik echter bij mijn vriend op bezoek was, werd er een DVD opgezet en herkende ik direct het nummer: Shaking the Tree. Voor alle PG-fans moet ik bekennen dat ik de beste man niet herkende, sorry! Bij het horen van de monsterhit: Sledgehammer, ging het belletje pas rinkelen! Na het luisteren en bekijken van nog drie andere songs van de DVD, besloot ik direct het kleinood zelf te bestellen. En daar heb ik geen spijt van gekregen!

De DVD geeft je bijna het gevoel naar een film te kijken, zoveel gebeurt er op het podium. Eén blik in het bijgeleverde boekje laat ons de hoeveelheid kabels achter en onder het podium zien: de slangenkuil uit ‘Raiders of The Lost Arc’ is er niets bij 😉 Het plezier wat de artiesten uitstralen werkt aanstekelijk en stuk voor stuk zijn er top muzikanten aan het werk op het podium. De drummer, de bassist, iedereen heeft het zo naar zijn zin tijdens het concert, dat deze DVD heel vaak in mijn player zal zitten. De zangeres verdient extra aandacht. Behalve haar voortreffelijke stem, die perfect bij die van Gabriel past, straalt zij zoveel spontaniteit en inzet uit dat ik er kippenvel van krijg. 

 

Tracklist: 

 • Come Talk To Me
 • Steam
 • Across The River
 • Slow Marimbas
 • Shaking The Tree
 • Blood Of Eden
 • San Jacinto
 • Kiss That Frog
 • Washing In The Water
 • Solsbury Hill
 • Digging In The Dirt
 • Sledgehammer
 • Secret World
 • Don’t Give Up
 • In Your Eyes

Cast List:

 • Peter Gabriel …Vocals/ Harmonica
 • Manu Katché …Drums
 • Tony Levin …Bass
 • David Rhodes …Guitar
 • Shankar …Violin
 • Jean-Claude Naimro …Keyboards
 • Paula Cole …Vocals
 • Lévon Minassian …Duduk

 

Songtekst: 

Moku la le, moku la lai, Moku la le, moku la lai,
Moku la le, moku la lai, Moku la le, moku la lai
Souma Yergon, Sou Nou Yergon, 
We are shakin’ the tree 
Souma Yergon, Sou Nou Yergon, 
We are shakin’ the tree 

Waiting your time, dreaming of a better life
Waiting your time, you’re more than just a wife
You don’t want to do what your mother has done
(she has done)
This is your life, this new life has begun
It’s your day — a woman’s day
It’s your day — a woman’s day
Turning the tide, you are on the incoming wave
Turning the tide, you know you are nobody’s slave
Find your sisters and brothers who can hear all the truth
In what you say
They can support you when you’re on your way
It’s your day — a woman’s day
It’s your day — a woman’s day
We are shaking the tree
Changing your ways, changing those surrounding you
Changing your ways, more than any man can do
Open your heart, show him the anger and pain
So you heal
Maybe he’s looking for his womanly side
And you feel you had to be so strong
And you do nothing wrong, nothing wrong at all
We’re gonna to break it down
We have to shake it down, shake it all around
We are shaking the trees

Mooie tekst, zul je misschien zeggen, maar hoe klinkt het?! Helaas staat mijn provider het niet toe mp3’s online te zetten, maar ik heb gelukkig op internet een mp3 gevonden. Volg de link, dan moet het lukken. Shaking the Tree!

 Peter Gabriel - Secret World Tour
Peter Gabriel – Secret World Tour
Peter Gabriel

 bol.com Partner