Planten met Reiki I behandelen

De mooiste Reiki-technieken<br>W. Lubeck

 bol.com Partner

Leg je handen om de plant of de vaas waarin deze staat en laat de energie enkele minuten stromen. Hiervoor geldt dezelfde regel als voor de handeling van een levend wezen. Wanneer je je handen op een positie gelegd hebt waarin de energie sterk opgenomen wordt, bemerk je een tinteling, een magnetisch gevoel, zwaarte of lichtheid, koude of warmte. Laat je handen de positie net zo lang aanhouden tot ze weer ‘helemaal normaal’ aanvoelen. 

Als de plant te groot is om deze te omvatten, leg beide handen dan op de stam of op de aarde die hem omgeeft. Ook het water dat je aan de planten geeft, kun je met Reiki verrijken. Omvat de gieter 2 minuten lang met beide handen en laat de energie stromen. Behandel het water in de gister 5 minuten als je er een zieke plant water mee geeft. 

Duur: 5 tot 10 minuten

Opvolgen: Bij schimmelvorming en aantasting door insecten dient in principe snel gehandeld te worden. Er zijn veel biologische schimmel en ongediertebestrijdingsmiddelen in de handel. Laat je hierover uitgebreid door ene specialist adviseren. 

Nut: Met behulp van deze techniek kun je je kamer en tuinplanten van Reiki voorzien. Ze zullen je er met en rijke bloei en – in het geval van voedingsgewassen – met een goede oogst voor bedanken!

Combinatie: Behandeling van platen met de 2e Reiki graad; behandeling op afstand (stuur Reiki op afstand aan je planten of aan je hele tuin, het grasveld, de weide, het bos).

Filosofie: Planten hebben een gevoelsleven, evenals mensen en dieren. Het is inmiddels geen geheim meer, dat de plantengroei zowel met muziek als door menselijke aandacht en liefde sterk beïnvloed kan worden. En gezonde planten in de levensruime hebben weer een positief effect op de mens. 

Wat kan? Wat kan niet? Je kunt het leven van je planten absoluut levenswaardiger voor ze maken. Hun einde uitstellen kun je echter niet met Reiki. Elk levend wezen sterft als zijn tijd gekomen is.

Ervaring: In ons kantoor bloeien kuipplanten die ikzelf in hun tropische omgeving nog nooit in bloei gezien heb. De planten in de ruimte waarin ik Reiki inwijdingen voltrek, liggen altijd iets voor op de andere kamerplanten. De verrassendste resultaten leverden meerdere ‘geurende drakenbomen’ (draceana fragrans). Deze hebben zo’n sterke geur, dat het hele huurhuis wekenlang in het zoetste parfum gehuld was. 

  bol.com Partner

Bron  De mooiste Reiki technieken©Loes Raaphorst 04/2006