Poezels – augustus 2020

De corona crisis is nog steeds in volle gang en we hebben nu ook al een paar weken te maken met extreem heet weer. Hier onder het platte dak, op 9 hoog, is dat niet bepaald een pretje. De eerste week hebben we het nog een beetje binnen de perken kunnen houden, maar inmiddels is het dak zó warm, dat het ook ’s nachts hier in huis niet meer afkoelt. De poezels liggen er voor oud vuil bij! Ze slapen bijna de hele dag en zoeken de gekste plekjes op om te slapen. Zodra de badkamerdeur open staat, neemt James zijn kans waar en zoekt hij een plekje. Bij voorkeur op kleding van mij…. 

Meestal hebben katten het meteen in de gaten wanneer je dichtbij komt, maar James is echt in diepe slaap….

Whoops!! Sorry vent, maar je lag zó lekker dat ik wel foto’s moest maken!
Psssttt, zien jullie dat hij behalve dat ene oog, ook z’n voorpoot meteen reageert? 

Deze foto is genomen op mijn verjaardag. Precies 10 jaar geleden kreeg ik Hardin voor mijn verjaardag! Ongelooflijk dat Hardin maar 4 jaar mocht worden… en Glen, een neef van Hardin, kreeg ik toen hij 2 was, maar ook Glen overleed toen hij 4 jaar was! James is gelukkig geen familie van die twee grijze doerakken en ik hoop dat James heel erg oud zal worden, want hij heeft wel wat goed te maken!!! Maar kijk nu zelf, wat een heerlijk beest James is! Ik heb hem gelukkig wel als kitten gekregen en hij doet het hartstikke goed! Hij ligt hier op zijn lievelingsplekje op de bank. 

Kiekeboe!!! Wat een plaatje he?

Luier worden ze niet gemaakt, hahaha! Oh wat hou ik van dat beest!!!

Het zal even wennen zijn, strakjes… als de nieuwe bank er is……. !!!

Ja James heeft overduidelijk ochtendhumeur: je moet hem niet storen als ie slaapt!

Gelukkig is hij het ook weer snel vergeten! 

Het is dat ze alletwee geholpen zijn, maar Guercio en Myrna vormen een leuk koppel samen. 
Ze liggen vaak bij elkaar en dat had ik van te voren absoluut niet kunnen voorspellen.

Maar, het kan natuurlijk ook wel zo zijn dat Myrna het plekje van Guercio heeft ingepikt en hij nu op z’n beurt ligt te wachten 😉

Ach, zo lief!! Millie is hier nu ook ruim een half jaar en ze is zo lief! Maar, ze is een mannenpoes! Oftewel, ze hangt erg aan Lex en als er hier ‘vreemde’ mannen in huis komen, springt ze zonder pardon op schoot. Van vrouwen moet ze veel minder hebben….. en daar gaat ze al helemaal niet bij op schoot liggen… behalve dan bij Margit! De allereerste keer dat Margit naar haar kwam kijken was het al raak en Millie blijft het dus doen! Heel speciaal!

Het maakt ook niet uit of Margit even anders gaat zitten, Millie moet en zal op haar schoot! (ondanks de warmte!)

En echt, dit was op de zelfde dag… het was dus weer eens zó warm dat de poezels het koelste plekje van het huis opzochten, ook Millie!  

De poezels hadden van Margit ook een krabplank gekregen. Whisky speelde er niet mee, dus mochten mijn poezels het hebben. 
Al snel bleek dat Charlie het beschouwt als ‘zijn plank’. Hij slaapt er op, hij knuffelt ermee, hij speelt ermee 
en als ik per ongeluk na het stofzuigen de plank niet terug op de grond leg… dan gaat hij er gewoon toch bovenop liggen!

Ja dom van het vrouwtje he? Ik zal hem snel weer op de grond leggen voor je!

Wat een bofkonten zijn jullie: Margit heeft er nog eentje voor jullie meegegeven! 

Ik ben benieuwd hoe dit af gaat lopen…. Charlie kan moeilijk op 2 planken tegelijk gaan liggen 🙂

 

terugvervolg

©Loes Raaphorst 08/2020