Poezels – juni 2020 – een logeerpartijtje!

Meestal zit ik in de hobbykamer met m’n paintings, want daar heb ik een hoog bureau waar de katten niet zo makkelijk opspringen. (alleen Millie snapt het nog niet helemaal). M’n goede kruk was stuk, dus bij gebrek aan een hoge stoel moest ik weer naar de huiskamer verhuizen. Charlie én James vonden dat heerlijk, want zodra ik m’n spullen neerzette, kropen ze er allebei achter. Diamond painting is niet alleen voor mij, maar ook voor de poezels heel rustgevend. Ik weet dat er spannende tijden aankomen, maar hier zijn de poezels zich nog nergens van bewust!

Ik moet aan een kinderversje denken, van heel lang geleden….. onder moeders paraplu…
Echt, deze schooiers liggen altijd bij mij in de buurt!

Wat een plaatje is James aan het worden he?

Oops, Charlie is wakker geworden; sorry knul, ik zal ophouden met flitsen!

En toen was het eindelijk zover: Dante en Otis komen logeren! Jesse en Femke gaan een paar dagen weg en wij mogen op hun ‘jongens’ passen! De broers zijn een jaar jonger dan James en van dezelfde ouders. Ze zijn dus volle broers van James! Ik heb geen idee of familie in de dierenwereld hetzelfde werkt als bij mensen; ik weet wel dat we al heel veel verschillende Coontjes op hebben mogen vangen en het altijd een genot is om te zien hoe makkelijk dit ras is als het om aanpassen gaat! Lex en ik hebben de jongens samen opgehaald en vanavond komen Jesse en Femke nog even langs om te ‘controleren’ of alles goed is gegaan. Hihi, ik krijg een koekje van mijn eigen deeg; de eerste keer dat er iemand op mijn poezels ging passen had ik immers 4 A4’tjes volgeschreven met instructies! Ik begrijp het dus volkomen! Otis en Dante hebben we eerst even op de tafel neergezet, zodat mijn poezels even langs kunnen komen. James was er als eerste bij!

Guercio is er ook als de kippen bij; de jongens zullen wel denken, is dat een R E U S ???

 Guercio mag dan misschien heel groot zijn, maar hij is ook altijd de liefste als het om kittens gaat. 
Maarja, dát weten de kleintjes niet natuurlijk. Maar kijk eens, hoe dapper?! Otis blaast zich een slag in de rondte!!!  

Ondertussen, hebben de poezels op de grond een tas ontdekt met kitteneten erin! 
Oh en speelgoed! Dat moet natuurlijk even onderzocht worden.

Daar is tante Millie! Heel vaak zwanger geweest, maar nooit een nestje gekregen: ze is van nature zó lief voor kittens! 
Ze zou een hele goede moederpoes zijn geweest. Otis en Dante blazen in ieder geval niet tegen haar. 

Nou nog heel eventjes Millie, want het wordt tijd om de ‘jongens’ vrij te laten. 

Lex en ik hebben allebei een kat op de arm genomen en ze het huis laten zien. We hebben ze de drinkfontein laten ruiken, de kattenbakken en we laten ze ‘vrij’ in hun eigen eetkamer! Het tafeltje komt op deze manier weer goed van pas. Het gaatje is groot genoeg voor de kittens, maar veel te klein voor mijn poezels. Dus, het kitteneten kan niet door de grote jongens opgepeuzeld worden. Dat is maar goed ook, want een aantal van mijn poezels raakt daar beslist van aan de diarree. Charlie zou maar wat graag naar binnen willen. Het was oorspronkelijk ook zijn plekje om te eten. 

Kiekeboe! Is de kust veilig???

 Femke heeft het mandje van de jongens ook meegegeven….. James is er blij mee, hahaha!

Alles bij elkaar zijn we nu een kwartiertje in huis, denk ik en daar komt Dante al tevoorschijn! 

James heeft totaal geen oog voor Dante en is alweer helemaal vergeten dat z’n broers er zijn. 
Zo snel accepteren mijn katten dus een ander dier!!!  

Otis heeft meteen een hoger plekje opgezocht Hij blaast nog flink naar James, maar die trekt zich er weinig van aan!

Maar ook dat blazen is snel voorbij en nu ligt Otis ook rustig de boel te bekijken!

Iedereen die mij kent weet dat ik van donkere (het liefste effen) gekleurde katten ben. Ik hou niet van rood/rossig. 
Maar… Dante heeft mijn hart veroverd! Echt ineens, met een hele grote knal, plofte hij zo mijn hart binnen! Wat een heerlijk mannetje is dat zeg!

Hmmm…. ik zou hier een hele mooie painting van kunnen maken Femke??? 
Wat een knapperd is hij he?  

Het is dat ik echt geen tijd had om 24/7 met een fototoestel achter ze aan te lopen, want geloof me, dat had makkelijk gekund. 
Ze haalden de gekste streken uit. Hier probeert Dante indruk te maken op Charlie……

…. tot dat Charlie reageert….. oeiiii dan is het opeens toch weer een beetje eng!

Ondertussen probeert Otis de aandacht van Tante Millie te krijgen… 

De jonge heren vermaken zich opperbest! 

Vlak naast mijn computer, lekker spelen in het mandje!

Daar is Otis ook; hij is ernstig onder de indruk van de witte muis….. 

… de muis krijgt een paar fikse meppen……  

… eerst met de ene, dan met de andere poot!!!

Had ik al gezegd dat Femke ook het mandje had meegegeven voor de jongens? 
Guercio vindt het ook een heerlijk plekje!  

Maar… over heerlijke plekjes gesproken…. Otis heeft de kattentunnel ontdekt en de rest van de logeerpartij sliep hij hier! Lief he!!!

Bijna 5 maanden zijn ze hier trouwens. 

Otis ligt heerlijk languit; even wat randen wegknippen, maar ook dit zou een plaat van een painting kunnen worden Jesse!

Echt om je te bescheuren: Dante loopt ‘grommend’ met een stuk plastic in z’n bek het huis door! 
Gelukkig pakte Lex net op tijd het fototoestel!

Nee, ik kan nu niet zeggen dat de jongens erg eenkennig waren….. 

Ze zaten letterlijk overal!!!

Ja Dante, Myrna is jouw oma!! 

Dante heeft werkelijk overal maling aan en het lijkt wel alsof Guercio min of meer op z’n beurt moet wachten om te mogen eten!

Ik heb werkelijk van ze genoten en ik hoop dat Jesse en Femke snel weer op vakantie gaan! Heerlijk om op deze plaatjes te mogen passen hoor! 

terugvervolg

©Loes Raaphorst 06/2020