Poezels april/mei 2020

Het leven is niet altijd even leuk. Soms heb je gewoon de pest in, of voel je je niet lekker. Mijn glas is bijna altijd voor de helft leeg en ik moet er altijd op bedacht zijn dat het ineens helemaal leeg is. Juist daarom is het zo heerlijk om katten te hebben. En dan bedoel ik dus echt een groep katten, want volwassen katten slapen minimaal 20 uur per dag, dus wil je een beetje actie en afleiding heb je er wel meer dan één nodig! 

Wij hebben een nieuw tv meubel. Natuurlijk hebben de poezels goed meegeholpen (NOT) met het aansluiten van alle bedrading. Lex is bijzonder gesteld op de platenspeler: vinyl klinkt nu eenmaal beter! Charlie en James zijn echt brothers in crime, want hier betrapte ik ze: Charlie zit zelfs op de platenspeler terwijl ie draait!!! Kssssttttt, ga er af, voor de baas het ziet! (links)

 

 

 

 

Net als Jerry vroeger, is James nu dol op druiven! Nou ja, op de takjes dan, welteverstaan! Hij kan bijna niet wachten tot er een leeg takje ligt om mee te spelen. Heel irritant is dan wel dat hij dus tussen m’n monitor en toetsenbord inligt en heel vaak ‘per ongeluk’ mijn computer uitzet. Ik heb zo’n knop op m’n toetsenbord om de computer in slaapstand te zetten en op de één of andere manier lukt het die kanjer elke keer maar weer precies die ene knop te raken met zijn achterpoot! Dat hij er, met dat druiventakje, idioot uitziet, kan hem niets schelen natuurlijk! (rechts)

Lex moppert vaak op en over de katten; daarom vond ik het zo fijn deze foto op zijn Facebook te zien: 
Vechten om een slok water, stond erbij. Die man van mij kan dus gelukkig ook wel de leuke dingen zien! 
Het zijn heel ’toevallig’ alle vier de poezels die bij Cattery de Dinkelweide vandaan komen!   

Millie is goed en zeer voorspoedig hersteld van haar sterilisatie, nou ja, van het verwijderen van haar hele baarmoeder!
Dat ding moest er heel nodig uit en het lijkt wel alsof ze blij is dat het eruit is!

Alle katten zijn mij even lief; dat is het politiek correcte antwoord als mensen vragen welke poezel ik het liefste vind. En echt, ik zou er géén eentje willen en kunnen missen! 

Maar, soms zijn er periodes dat je net even wat meer geniet van één in het bijzonder. James is zo’n banjer! Hij ligt niet meer zo vaak op schoot, maar hij ligt wél altijd in m’n buurt. Bovendien vaak in de gekste houdingen. 

Als ik dan m’n dag niet heb, er van alles tegenzit en ik het liefste terug mijn bed in wil duiken, hoef ik alleen maar naar hem te kijken en ik moet weer glimlachen. 

Want zeg nou zelf, een kat in zo’n gekke houding, 
vlak naast je computer is toch ook om van te smullen?

Slopen ze de boel niet, is een vraag die ik vaak hoor, zodra men weet dat we 7 poezels hebben. Nee lieve mensen, als je voldoende speelgoed aanbiedt, slopen ze de boel niet. Natuurlijk sneuvelt er wel eens iets, maar daar ben ik zelf ook vaak de schuldige van. Met een beetje logisch denken kun je een hoop schade voorkomen. Katten hebben een hele gevoelige neus, dus als je een vaas met bloemen neerzet, moet je niet gek opkijken dat ze daar mee gaan spelen. Ik heb dus al járen geen bloemen meer in huis. Trouwens, veel planten zijn giftig, dus daar moet je ook mee oppassen. Ik had geen zin meer om politieagent te spelen, dus ik heb 10 jaar geleden alle planten weggedaan. Ik had wat kunstplanten staan en dat is een tijd goedgegaan, tot James kwam. James is gek op plastic en kauwde dus op die plastic plantjes, waardoor hij vaker moest spugen dan nodig is. Dus, hoppa, plastic planten ook weggedaan! Gisteravond duwde hij het dienblad op de grond, inclusief theepot en kopjes. Niet leuk natuurlijk, maar ik had het wel bovenop een in plastic verpakt tijdschrift gezet en hij kon nog nét bij het puntje plastic komen, dus hoppa… dienblad op de grond. Daar schrikken ze dan vaak zelf nog meer van dan wij. We hebben al heel lang een grote kattentunnel: ideaal speelgoed en heerlijk om in te slapen, maar ik zag een kleinere tunnel voor heel weinig bij de dierenwinkel, dus die heb ik ook besteld. Ze zijn er weer heel blij mee! Deze maakt ook een knisperend geluid als ie beweegt, dus helemaal dolle pret!

James heeft het balletje ook al ontdekt! 

Zelfs Myrna komt even kijken!

Charlie en James schelen ruim 3 maanden in leeftijd, maar zijn absoluut aan elkaar gewaagd qua ontwikkeling! 

Meestal kunnen ze het erg goed vinden samen, maar soms wordt het spelen even wat heftiger.

James probeert wel steeds vaker ‘de baas’ te spelen…..

Charlie geeft het nu dus maar op!

James! Wat kan ik hier over zeggen…. ik hou van hem!

Millie is hier nu ruim 3 maanden en ik kan niet anders zeggen dat het lijkt alsof ze hier al veel langer is. 
Ze is echt helemaal gewend en deel van de groep: ik ben heel blij met haar! Ze is onwijs lief en heel zachtaardig!

terugVervolg

©Loes Raaphorst 05/2020