Poezels – november 2019

Kittens wordt groot… al was dat met Charlie nog wel even de vraag. Maar hij heeft het gered! Charlie is 28 oktober 1 jaar geworden en het gaat super goed met hem! Hij is wat je noemt, een moederskindje! Charlie is waar ik ben. Hij loopt me steevast achterna door het hele huis en ligt ’s avonds heerlijk op schoot te slapen! Dat is echt wel een droom die uitkomt, wat mij betreft! De ‘eerste lading katten’ is opgegroeid toen wij nog allebei volop rookten. Ik denk dat dát de reden was dat ze niet bij ons op schoot kwamen liggen. Nadat we gestopt zijn met roken zijn er een aantal van hen wel op schoot, of bij ons komen liggen, maar vooral King, Hardin, Scheff, Guercio en Glen waren/zijn zo groot dat het ook niet echt paste! 
Na het stoppen met roken was Tutt de eerste die wél op mijn schoot kwam liggen. Later liet Jerry zich meteen op mijn schoot ploffen, zodra ik op de bank ging zitten. Maar nu, nu is het anders. Myrna zit altijd in de buurt en vooral Charlie en James liggen op schoot. Charlie net iets vaker dan James, maar dat heeft waarschijnlijk ook met de ‘oudste’ rechten te maken. Charlie loopt me dus altijd achterna en ook op het toilet ben ik niet veilig. Ik kan nóg zo m’n best doen om de deur snel dicht te doen, het lukt hem keer op keer om toch binnen te glippen. Ook in de badkamer haalt hij dat geintje uit, zodat ik hem af te toe op de gekste plekken tegen kom …. 😉

Myrna is nu ook ruim een half jaar bij ons en ik vond het wel even tijd worden om een foto van haar alleen te maken. Ze is een schat van een poes! Best een beetje schuchter, maar ze doet het o zo goed! Ze heeft haar gewicht in dat half jaar verdubbeld (!!!) wat voor een volwassen poes van 5 jaar best een prestatie is. Eten is echt haar hobby en persoonlijk vind ik haar er heel goed uit zien! Ze is heel lief, laat me haar rustig borstelen als dat nodig is en komt heel regelmatig heel dicht tegen mij aan zitten en heel af en toe ook al op schoot! (als haar nageslacht het tenminste toelaat, want meestal is mijn schoot al bezet). Ik mag ook gerust haar oogjes en neusje schoonmaken, wat af en toe ivm haar chronische verkoudheid echt wel nodig is. Ze is ook graag elke dag even buiten. Gelukkig hebben wij een veilig balkon en kan ze daar van het uitzicht genieten!

Charlie en James schelen 3 maanden, wat dus echt niet veel uitmaakt. Met de groeiachterstand van Charlie meegerekend, scheelt het dus eigenlijk niets qua ontwikkeling. Ze vinden dan ook nog steeds dezelfde dingen leuk, dezelfde dingen spannend en het lijken vaak broertjes in plaats van oom en neef. Alle poezen houden van kartonnen dozen en ze mogen hier altijd even helemaal ‘los gaan’ op nieuwe dozen. Maarja.. zo’n heel klein doosje als dit, is natuurlijk veel te klein. Nou.. het kostte wat moeite, deed volgens mij zeer aan z’n billen, maar James is de winnaar hoor! Gewonnen van een doosje en zijn ome Charlie!

Charlie probeert het nog wel hoor….

Kijk de kleine James nou toch eens lief zitten…..

Terwijl James zich nog een keer om draait, geeft Charlie het maar op….

Het fototoestel weerkaatst het licht op de muur en dat vindt Charlie heel interessant… 

James heeft het nu ook in de gaten… al moest ik wel heel erg lachen om dat tongetje van hem!

Behalve dat Charlie 1 jaar is geworden, is er nog een mijlpaal geweest. James is gisteren, toen hij precies 9 maanden was, gecastreerd. Voor ik daar meer over vertel toch eerst nog even wat foto’s van James alleen. Hij groeit best wel goed hoor, maar echt indrukwekkend is hij nog lang niet. Hij gaat geen kopie van Hardin en Glen worden. Hoeft ook niet hoor, als hij dan ook maar het dubbele van allebei hun leeftijd wordt ben ik allang blij! James heeft wel een prachtige staart, zeker voor zo’n kleine jongen. Ik vond het heel grappig hoe hij hier echt achter het kussen van de bank en tussen de muur in gezak lag… Oma Myrna lag heerlijk op mijn plekje, waar ze eigenlijk steeds vaker ligt als ik er zelf niet zit!

Heerlijk recht naar voren uitgestoken voorpoten: hoe lijk ik zo groot mogelijk?! Bovenop het toetsenbord van Lex ligt het vast heel lekker. 

Het wordt echt al wat hoor! (hoe verliefd kun je toch zijn op een grijze kat he?!)

Zoals bij de meeste mensen draait de vaatwasser bij ons ’s nachts de vaatwasser. Meestal ruim ik de vaatwasser uit voor ik ontbijt maak….De poezels zitten dan dus ZO op het aanrecht naar mij te kijken. Hun bedoeling is duidelijk hoor, ze willen kattenmelk en wel NU! Ik maak verschillende porties want met name Myrna krijgt er L Lysine doorheen, wat haar een beetje meer weerstand geeft. Ook Burton kan wel een steuntje in de rug gebruiken en als ik niet oppas slurpt Guercio ALLES op! Trouwens, katten drinken door hun tong naar binnen toe om te krullen… behalve Guercio.. die doet het dus precies andersom met als gevolg dat zijn hele snoet elke keer helemaal onder de spetters zit 🙂 En iedereen die in zijn buurt zit natuurlijk! Pssttt… niet lachen hoor, maar Guercio z’n buik is geschoren…. ik had hem beloofd dat hij niet uitgelachen zou worden!

Ze hebben allemaal hun eigen plekje…..

Het lijkt wel een reclame foto voor L Lysine he?

Zoek en Vind…. precies, het katteneten is weggehaald! Vijf hevig beledigde poezels: wáár is ons eten gebleven???

James moest 12 uur nuchter zijn, in verband met de castratie.

Gelukkig had James het mandje op tafel al ontdekt….

… en was het alleen zaak het deurtje dicht te doen! Op naar de dierenarts!

Natuurlijk ben ik weer bij de ingreep gebleven! Alles is prima gegaan en 5 kwartier later waren we alweer thuis. Charlie was het eerste in de buurt om James te verwelkomen, Guercio kwam hem ook meteen begroeten. Zodra James het mandje uit was, ging Charlie er in zitten. Even goed snuffelen wat en waar zijn vriendje had uitgehangen. James heeft werkelijk (net als Charlie trouwens) helemaal nergens last van gehad. Hij heeft 2 onhandige wankelende stapjes gemaakt en toen was het al weer over en normaal. Hoppa het aanrecht op, lekker eten… daarna drinken bij de nieuwe drinkfontein en toen snel de vensterbank op om naar de vogeltjes te kijken. Nee, last heeft hij er helemaal niet van gehad. Maarja.. wat wil je ook he… in vrouwtjes armen in slaap vallen en ook in haar armen weer wakker worden! Het is best wel goed geregeld in Huize Raaphorst!

  tot de volgende keer!! 

terugvervolg

©Loes Raaphorst 11/2019