Poezels – oktober 2019

Time flies when you are having fun! Het is alweer herfst! Ik heb de kaarsen weer tevoorschijn gehaald en de gordijnen op ‘standje winter’ geschoven. Het dekbed zit weer in de hoes en de balkondeur is weer dicht. Af en toe mogen de katten nog naar buiten, maar niet als het balkon drijfnat is. Ik ken iemand, he Petra, die beweert dat katten niet in de regen gaan zitten. Nou, die van haar dus wel hoor!!! Myrna, Charlie en James hebben er niets van en banjeren gewoon door de natte goot en rollen over het natte beton. Dus, als ik net gedweild heb, het bed verschoond heb, blijven ze lekker binnen! Ik zit niet te wachten op 24 natte kattenpoten op m’n droge schone vloer! Dat brengt me bij het volgende; de meeste katten hebben een enorm groot ego! Katten hebben immers personeel en honden een baas, toch? Dat is hier ook zeker het geval, maar we hebben wel een uitzondering in huis. Myrna heeft echt een heel klein teer zieltje. Ze woont hier nu een half jaar en ik heb haar e i n d e l i j k op bed zien liggen! Als je maar even je stem verheft, schiet Myrna weg. Ze is naar mensen toe erg onderdanig en ook vocaal bijna niet te horen! Maar, het gaat echt heel goed met Myrna. Haar snottebellen zijn onder controle met de L-lysine, haar ontlasting is prima nu er geen kitteneten meer in huis valt te stelen en haar vacht ziet er ook prima uit. Ze heeft géén baknijd meer, accepteert alles en iedereen om haar etensbakje heen en wacht zelfs op haar beurt als ik de L-lysine nog even door haar kattenmelk moet roeren! Tellen we daarbij op dat ze haar gewicht verdubbeld heeft, dan denk ik wel dat ik kan stellen dat ze het ook naar haar zin heeft. Maar het echte bewijs is toch wel dat ze op ons bed ligt én blijft liggen als ik binnen kom lopen! Zo zie je maar he, je moet een dier dat herplaatst wordt wél even de tijd geven!

 

Iemand die het ook erg naar zijn zin heeft is James! Hij is nu 8 maanden en hij gedraagt zich steeds meer alsof hij een hond is! 
Speeltjes worden geapporteerd en niets is veilig in huis: a l l e s is zijn speelgoed!

Maar of James ooit zo groot als Guercio gaat worden betwijfel ik heel erg, want ik vind hem nog steeds een ‘mini-coon’ !

Charlie gaat fantastisch! Nog anderhalve week en hij is 1 jaar!!! 
Wie had dat gedacht, toen hij hier voor het eerst in huis kwam met z’n 900 grammetjes!

Myrna met haar kleine tere zieltje lijkt in niets op Tutt met haar grote Ego en Eigenwaarde! 
Tutt accepteert niets en niemand in haar omgeving en al helemaal dat kleine grut niet! 
Dus mijn verbazing was heel groot, toen ik James vlakbij Tutt op de bank aantrof. 
Ik weet niet wie er het eerst lag, maar heb meteen het fototoestel gepakt om dit unieke moment vast te leggen!

  James wéét dat hij ‘aandoenlijk ligt te zijn’: hij is echt een gigantische charmeur in de dop!

Inmiddels heb ik de prullenbak maar weggehaald, want erg veel zin had het niet. 
Negen van de tien keer werden de propjes er toch uitgehaald of James ging er zelf in zitten, zoals hier.

Rare plek om jezelf te gaan zitten wassen, knul!

Die blik in z’n ogen vertelt mij genoeg: hij ziet alweer iets anders wat hij kan gaan uitspoken!

Nou ja zeg….. James is bovenop Charlie gesprongen!

Dit kan nooit lang goed gaan….

Daar heb je het al: Charlie is wakker!

Volgens mij geeft Charlie James nu stiekem een trap onder z’n kont en gelijk heeft hij!

Toen wij hier net gingen wonen, was dit nog mijn Reiki kamer. Ik heb 10 jaar een eigen praktijkje gehad en veel vrouwen op weg geholpen en een steuntje in de rug geboden. Gewoon aan huis en heel betaalbaar voor iedereen; ik was er goed in en deed het graag  maar toen ik oma werd besloot ik toch dat ik meer tijd voor mijzelf wilde hebben. (hoe anders kan het leven lopen!) De Reikikamer werd onze kleedkamer en de strijkplank stond altijd klaar voor gebruik. Lekker handig, uit de was, op de plank, in de kast! Toch vond ik het eigenlijk best zonde om zo’n grote kamer verder niet te gebruiken. Inmiddels is het een hobbykamer geworden. Voor de kleinkinderen die nog wel komen is het nu een heerlijke speelkamer waar ze hun gang kunnen gaan met kussens en dekens en de katten liggen a l t i j d bij mij in de buurt als ik met m’n hobby bezig ben. James is hier nog in diepe rust en ligt altijd op hetzelfde plekje.

Aan Charlie kun je zien dat hij echt nét wakker is. 
Charlie ligt namelijk altijd op m’n voeten en hij sprong op toen ik het fototoestel pakte.

Oma, mama, Myrna heeft het nieuwste mandje uitgekozen om standaard in te liggen als ik hier bezig ben.
Het leven is soms heel mooi!

Het werd tijd om de tafel weer eens te schilderen. Na 2 jaar zaten er zoveel beschadigingen op, dat ik het weer tijd vond om hem te schilderen. Maarja, met 6 katten in huis moet je dat wel even voorbereiden. Dus het karton een dag van de voren al neergelegd, zodat nieuwtje er vanaf was toen ik wilde beginnen. Het is gelukt hoor, ze hebben de tafel met rust gelaten zolang hij nat was!

 

terugvervolg

©Loes Raaphorst 10/2019