Psychologische Oorsprong Acne – volgens Christiane Beerlandt 

In onvrede met jezelf; je bent niet zeker van je inhoud, van wie je eigenlijk bent; je bent gulzig op zoek buiten jezelf naar vervulling, naar een oplossing voor je innerlijke leegte. Je komt in opstand tegen het gezag boven je hoofd; je reageert je gevoelens van machteloosheid en onzekerheid af in een specifieke houding naar buiten toe. Je kan overkomen als arrogant of als een betweter, die voortdurend kritiek uit naar anderen; op zeer eigenzinnig wijze zou je je gang gaan. Dit is slechts camouflage. Kritiek, kwaadheid, mogelijk slechts binnensmonds. Je zou macht of greep krijgen op anderen, want je wendt je af van jezelf. Misschien vind je jezelf lelijk en stel jij jezelf wel helemaal in twijfel, maar uiterlijk zou je jezelf als een heilige presenteren of tenminste als iemand die het allemaal al weet. Innerlijk zou je soms beven als een rietje. Onzekere gespannenheid. Een weerstand soms om vriendelijk te zijn tegen anderen, omdat je in verzet zou komen tegen alles die jou de les zouden kunnen lezen, want jij twijfelt zo al voldoende aan jezelf.

Los dat verkrapt zijn en die greep op anderen op: laat alle indrukken rustig binnenkomen en verwerk je gevoelens van ontevredenheid, zonder projectie naar buiten toe. Hiertoe is het noodzakelijk dat jij vertrouwen stelt in je diepste Zelf, in je basis.
Transformeer grondig: schiet zelf wortel, dan zal geen gezag buiten jezelf je hinderen. Los die weerstand om in liefde tot jezelf en de anderen te komen op.
Durf je eigenheid te uiten: krop je natuurlijke verlangen en je drang tot zelfwording en tot creativiteit niet op!
Vervang kritiek door groei. Kom tot volledige aanvaarding van jezelf. Verzachting in plaats van scherpe gevoelens.

De sleutel tot zelf-bevrijding
De sleutel tot zelf-bevrijding
Christiane Beerlandt
bol.com Partner

Bron De Sleutel tot Zelf-Bevrijding ©Loes Raaphorst 06/2007

]]>