Psychologische Oorsprong Bursitis (ontsteking v/e slijmbeurs)volgens Christiane Beerlandt

Je zit vast in een zich eindeloos herhalend patroon; het ijkt je allemaal zinloos; je vindt geen werkelijke voldoening in je taak. Vervelens in het leven. Het werkt je allemaal op de zenuwen, je stelt je stoer en groot op: je maakt je kwaad op anderen, je zou je willen afreageren in een agressief woord of gebaar! Je doet waarschijnlijk veel voor anderen, en je vraagt dan om erkentelijkheid, van hen. Een innerlijke tegenstrijdigheid in je gedachten, die altijd maar botsen en stormen in je nerveuze brein: zal je zélf sterker gaan leven, voor jezelf, een nieuwe richting inslaan desnoods, anderen wegduwen… of zal je maar bij het oude blijven , je laten gebruiken door anderen? Agressieve twijfel!

 

De werkelijke oorzaak van al het bovengenoemde, ligt in de frustratie jezelf niet te kunnen beleven zoals je zou willen; je denkt het recht niet te hebben voor jezelf te leven, noch te mogen genieten; dat je dit allemaal niet waard bent! Je hoofd raakt verhit van deze gloeiende twijfel: in plaats van jezelf waar te maken, je werkelijk te manifesteren, zou je willen dat anderen doen wat jij van hen verwacht. Je boze machtsdrang naar hen toe, is slechts een reactie op je eigen onmacht om recht door zee te gaan en kordaat voor jezelf te kiezen. Je duwt je af tegen zaken of details, die bijzaak zijn. Met jouw harde dominantie tegenover jezelf, onderdruk je al je gevoelens en datgene waarnaar je intuïtief verlangt. Je bent te streng voor jezelf, zachte liefdesgevoelens sta je niet echt toe.

 

Je zal dit op je omgeving projecteren. Je steunt op anderen, op een job of functie.. allesbehalve op je eigen voeten! Je gedachten zoeken een uitweg, je ziet niet hoe, je kan niet… de schroef loopt vast, alle soepelheid is verdwenen, je hebt jezelf blokvast gedraaid.

 

Aarzel niet langer, ga zeker op je doel af! Zeg of doe wat je al lang voelt te moeten doen, hak de knoop door. Geef je over aan je diepste gevoelens, je intuïtie; bied niet langer weerstand aan je innerlijke verlangens, Geniet van jezelf, van het leven: vanuit Liefde. Pas wanneer je eerst jezelf en jouw leven leert te waarderen en ervan te houden, dán zal je met vreugde elke taak of verantwoordelijkheid ten opzichte van anderen waarnemen. Ontspan je dus in jezelf, draaf niet door, sta even stil en geniet van een glaasje wijn of het spel van ene vogel op de vensterbank.. Beleef ten volle je natuur, verdoem ze niet tot onvoldaan gepieker; de vreugde begint bij het aanvaarden van de levensstroom in jezelf. Luister naar deze intuïtieve bron in je en bouw je leven zelf op, láát je niet leven.

 De sleutel tot zelf-bevrijding
De sleutel tot zelf-bevrijding
Christiane Beerlandt
bol.com Partner

Bron: De Sleutel tot Zelf-Bevrijding ©Loes Raaphorst 02/2007