Psychologische Oorsprong Lipomen – volgens Christiane Beerlandt

Vetbollen

Fundamentele angsten en gevoelens van onveiligheid liggen hier aan de basis. Jij denkt je te moeten beveiligen en beschermen tegen een vermeend gevaar. 

Vaak onstaat de groei van een vetbol na het oplopen van een emotionele schok. Jij voelt je gekwetst: het broeit en gist in je van emotionele ervaringen, die je niet kan loslaten. Jij ligt gevoelsmatig in de knoop met jezelf en je bent bang op elk ogenblik overweldigd te worden door iets of iemand buiten jezelf: angstvallig sluit jij je op in jezelf. Jij leeft niet echt in de realiteit hier-en-nu: jij leeft te zeer in gedachten, in de ‘geest’. Jij vertrouwt de grond onder je voeten niet; jij vertrouwt de levensprocessen niet, zodat jij bepaalde zaken zal forceren of trachten recht te houden, die je beter zou laten gaan. 

Mogelijk klamp jij je vast aan een uiterlijke bevestiging, aan materie, maar ook hier ben je bang van je voetstuk te worden geduwd of als verliezer uit de bus te komen. Het geen je nog het meest beangstigt, zijn de emotionele krachten in jezelf, omdat je ze niet echt benut in oorspronkelijke creativiteit, omdat je liefst dit potje gedekt houdt.

Plaats jezelf in het centrum van je bestaan! Laat los, voel je open en vrij; ontlast je in vertrouwen. Jij bent van nature uit beschermd,. tenzij jij jezelf van het tegendeel overtuigt. Jij hoeft jezelf helemaal niet te beveiligen; geef je over aan het nu-moment, aan die spontane krachten in jezelf. Angsten blokkeren een vreugdevol bestaan. (zie verder onder Angst)

De sleutel tot zelf-bevrijding
De sleutel tot zelf-bevrijding
Christiane Beerlandt

 bol.com Partner

 

 ]]>

Bron De Sleutel tot Zelf-Bevrijding©Loes Raaphorst 09/2008

Reactie Jeanet

Ik heb heel veel lipomen en ik kan mij niet voorstellen dat dit alleen een psychische achtergrond heeft. Natuurlijk zal stress een factor zijn, maar ook voeding en andere aspecten zullen hoogstwaarschijnlijk een rol spelen. Na dit stukje gelezen te hebben wordt ik een beetje moedeloos, want de lipomen gaan hierdoor natuurlijk niet weg.

Mensen die hiermee te maken hebben zoeken al jaren naar een oplossing. Ik hoop dat iemand mij deze kan geven.

Bron email©Loes Raaphorst 11/2009