Psychologische Oorsprong Menstruatieproblemen – volgens Christiane Beerlandt  

De maandcyclus van de vrouw stamt uit een oeroud overtuigingssysteem bij de Mensheid, uit de tijd dat goden met bloedoffers werden betaald, dat vrouwen hun tol moesten betalen door pijn en smarten. Het onbewust geprogrammeerd systeem dient niet ten eeuwigen dage verder op deze wijze te bestaan: ‘hersenen’, ‘klieren’, her-programmeren zich bewust of onbewust. De cyclus hoeft in de toekomst niet op deze wijze te blijven bestaan. De evolutie zal hand in hand gaan met de algemene Bewustzijnsgroei. In het traditionele kader kunnen wij als oorzaak voor menstruatieproblemen aanhalen, alhoewel ‘menstruatie’ helemaal geen ‘probleem’ hoeft te zijn.

Groei! Creëer! Ga door!

 

Hinder van overvloedige menstruatie

 

De menstruatie wijst je er op en is teven een oproep om nog véél meer open te staan in Jezelf voor jouw scheppende, krachtige, gloedend-warme energie die wenst door te komen; maar jij houdt ze wat tegen; een vraag van je diepste Zelf om de creatieve mogelijkheden in je hersenen, in je (scheppende) geslachtsklieren ten volle te benutten: tot een krachtig Ik-besef te komen, je niet als een dienaar of slachtoffer te ervaren; als vrouw enerzijds het ‘mannelijke’ assertieve, de natuurlijke, agressieve krachten, het zelfmanifesterende, ten volle te beleven en anderzijds de vrije blije gevoelsstroom in jezelf door te laten.

In jou ligt het vermogen om elektrische energie te produceren, om schepper te worden van een vreugdevolle, gelukkige wereld: schep hem! Voel je niet verdrietig maar behandel jezelf als Volwaardig mens.

Wij dienen niet in de eerste plaats om kinderen te baren, maar om een werkelijkheid te creëren van vrede en geluk, zonder bloedvergieten. Deze vreugdesenergie ligt in je, onbenut. Laat jezélf geboren worden!

Om pijnlijk bloedvloeien te vermijden in en buiten jezelf, dien jij je te richten op het mooie, niet op het negatieve. Men bouwt geen nieuwe mooie wereld op, jij bouwt geen vreugdevol bestaan op door je te richten op lijden, pijn, verdriet… Schep dus je geluk, laat geen rode tranen meer vloeien, maar wéét dat het om rode krachten gaat die zich wensen te openbaren: een vraag om jezelf nog verder te ‘scheppen’ en jezelf te ontdoen van alle ballast. Creëer een zonnig bestaan!

Heb je te lang verdriet vastgehouden, dan zal het zich nu uitlaten… Leef jij te passief, vol overgaven aan anderen in plaats van aan je krachtige IK? Voel jij je zwak, onmachtig? Kom jij onvoldoende op voor jezelf, laat jij je doen? Mogelijk een kwaadheid, een agressieve uitlaat, diepe angsten.

 

Ontwikkel dus een krachtige, vreugdevolle, scheppende stroom binnenin jezelf.

Ervaar die oerkracht in je wezen en breng je energieke kwaliteiten naar buiten, hou je niet in, krop niet op. Straal in liefde jouw energieën buitenwaarts! Hul je niet in een triestige weemoedige afzondering; sta op uit deze negatieve zelfprogrammatie van het vrouwenras en bouw de geschiedenis op een meer aangename wijze verder uit.

Kom tot ontspanning, tot rust in jezelf, laat alle negativiteit, alle verdriet nu gaan: jouw leven is vreugde, wanneer jij hier zelf om zal vragen. Ervaar het Meesterschap over jouw Leven in jezelf.

 De sleutel tot zelf-bevrijding
De sleutel tot zelf-bevrijding
Christiane Beerlandt
bol.com Partner

Bron De Sleutel tot Zelf-Bevrijding©Loes Raaphorst 10/2006