Psychologische Oorsprong Schouderklachtenvolgens Christiane Beerlandt

Symbool voor de geborgenheid van het kind in je, gedragen door een krachtig, Bewust IK. Je brede levensruimte innemen, met zelfbewuste trots. Het veilige en vredige gevoel in jezelf. Het leven is voor jou een stralend gegeven, een vreugdevolle zelfmanifestatie, een liefdevolle openheid naar jezelf en de anderen.

Jij draagt je inhoud, je gevoelens heel soepel en sterkt; jij buigt niet door onder emotionele lasten. Ratio en gevoelswereld in evenwicht. Symbool ook voor de vrijheid om je energieën naar alle mogelijke richtingen te kunnen uitstralen: met een beweeglijk gemak jouw hoofdweg blijven volgen. Wanneer jij gelooft in jouw goedheid, in je diepste Zelf, dan kan jij veel dragen, ook voor anderen: jij kan relativeren en alles klaar overzien om tot oplossingen te komen. Jij erkent je waardigheid, je hebt het vermogen om emoties vlot te verwerken, zonder blokkades op te werpen. Jij respecteert jouw grenzen en deze van de anderen. Jij domineert niet, jij trekt je niet helemaal terug in jezelf: evenwicht in communicatie met anderen.

 

Aandoeningen, algemeen

 

Angst. Jij voelt je niet echt veilig in jezelf. Jij kan je ofwel als een kluizenaar of als een gevluchte terugtrekken in jezelf, verdrietig en bang, ofwel kan jij je krampachtig staande houden, onder zware lasten, misschien een sterke borst opzettend naar de buitenwereld toe, om je onmacht te camoufleren, om een zekere machtsgreep op een situatie of op anderen te kunnen houden.

Jij kan je hoofd en je schouders verdrietig laten hangen; jij gelooft niet echt in jouw innerlijke kracht. Emoties overspoelen je. Jij hebt al te veel geabsorbeerd; je kan het allemaal niet meer dragen. Lasten worden te zwaar. Sluit jij je af voor anderen, of neem jij juist te veel op?

Voel jij je allesbehalve beschermd in jezelf en zoek jij voortdurend naar middelen om je te beschermen? Jij hebt geen vertrouwen in je Basis; jij voelt je op wankele bodem. Angst, onzekerheid en verdriet drukken je. Spanningen.

Jij hebt geen klaar overzicht, noch in jezelf, noch in je levensomstandigheden: dit vraagt om een oplossing. Emoties worden opgekropt, niet gekanaliseerd. Jij twijfelt aan je waarde, jij onderschat je mogelijkheden.

 

Schouderpijn

 

Het leven weegt je zwaar: waarom til jij zo zwaar? Drukt de angst op je schouders? Jij bent bazig tegenover jezelf (misschien ook tegen anderen): jij ‘moet’ van jezelf, jij verplicht je dit of dat te doen; jij stelt steeds weer voorwaarden aan jezelf, opdat jij jezelf zou kunnen aanvaarden. Jij draagt nodeloze lasten; jij blokkeert gevoelens en intuïtieve krachten. Jij staat je natuur niet toe om vrij, soepel en ontspannen te bestaan!

Jij neemt lasten op je schouders die helemaal niet nodig zijn. Eis jij van jezelf om te presteren of om te voldoen aan anderen; wil jij je groter of sterker tonen dan jij je innerlijk voelt? Leg jij jezelf te veel op: machtsmisbruik t.o.v. jezelf? Geloof jij niet in jouw innerlijke kracht en forceer jij je daarom? Stel jij je afhankelijk van anderen? Gevoel van onmacht. Overlaad jij jezelf met pietluttigheden, met details? Drukken relatieproblemen op je; denk je, pieker je zoveel?

Angst voor de toekomst: vertrouw jij het leven niet erg? Jij doet jezelf pijn!

 

Vind het evenwicht in jezelf en maak je Meester over je problemen in een duidelijk overzicht. Laat overtolligheden los. Presteer niet langer: aanvaard jezelf zonder voorwaarden. Jouw leven is Vreugde wanneer jij het Zelfbewust creëert, wanneer jij niet langer vasthoudt aan een Log of een denkbeeldig gevaar: jij kan je leven richten, zonder ellende. Ontdek deze scheppingskracht in jezelf, volg intuïtief je weg: krop je gevoelens niet op. Jij bent goed zoals je bent: voel je veilig en stevig in de Basis van je diepste Zelf. Gooi die ballast van je schouders. Leef spontaan, vrij en gelukkig als een kind.

 De sleutel tot zelf-bevrijding
De sleutel tot zelf-bevrijding
Christiane Beerlandt

Bron De Sleutel tot Zelf-Bevrijding ©Loes Raaphorst 02/2006