Psychologische Oorsprong Vleesboom – volgens Christiane Beerlandt  

Je bent niet echt hier; iets anders neemt je plaats in. Je hebt jezelf teruggetrokken, weg…; angst. Je bent misschien gevlucht en leeft niet meer echt gemotiveerd vanuit jezelf. Gevlucht voor een leven dat je niet écht interesseert, gevlucht voor levensomstandigheden die je geen echte voldoening schenken. Leef je zonder ziel, oppervlakkig;  je hebt geen contact met je basis, met je diepste Ik. Je kiest ook niet werkelijk je weg in het leven; je bent er amper bij. Omdat je jezelf eigenlijk leef voelt, grijp je angstig naar iets dan je ‘opvult’: een job, een ‘leer’, een ‘ideaal’, VERVANGT jouw kern! Je zuigt aan, je trekt opvullende bezigheden, activiteiten aan. Je raakt ‘benomen’ door negatieve gedachten of gebeurtenissen. In het centrum van jezelf grijp je een of ander ‘houvast’ (de vleesboom) aan, in plaats van je eigen creativiteitskracht, je zon als middenpijler te erkennen. Je bent bezeten door iets of iemand, maar allesbehalve door jezelf. Je bewustzijn leidt je leven niet, je láát je te veel leven. Ben je een papegaai, die alles nadoet wat haar moeder of vriendinnen doen? Leef je oppervlakkig, on-echt, naar eng-maatschappelijke, uiterlijke normen?

 

CONCENTREER  je geestelijke energie in je lichaam!

Voel hoe je met je bewustzijnskracht en je verlangens zélf je leven in handen kan nemen! Láát je niet leven door een slaafse navolging of een oppervlakkige levenshouding aan te nemen. Plaats jezelf in het Centrum.
Bouw de echte wijsheid in je op. Een diepgang in je levensbeschouwingen.
 
Horen, zien en zwijgen, overdenken en rustig herkauwen, bezinnen.
Relativeer je gevoelens, ook je angstig vasthoudende greep.
Laat je Zelf geboren worden!
Laat jouw lichaam niet in bezit genomen worden door een vervanger voor jezelf. 
Straal, geef… in vreugde en actie naar buiten toe. Vertrouw en laat alles los.
Laat pure, authentieke scheppingskrachten geboren worden uit het diepste van jezelf!

 

Reactie Inge

Ik was op zoek naar de verklaring voor mijn vleesboom door Christiane Beerlandt. Ik ken haar boeken. En kwam deze site terecht. Haar verklaring lijkt in mijn geval wel van toepassing. Ze geeft ook het advies om je geestelijke energie in je lichaam te concentreren. Maar hoe doe ik dit? Ik heb last van een vleesboom en wil er vanaf. Is er iemand die informatie heeft over hoe ik dit daadwerkelijk aan kan pakken. Ik ben alleen geïnteresseerd in reacties van iemand die echt uit eigen ervaring haar eigen vleesboom heeft genezen! Ik heb namelijk wel heel veel informatie over hoe het zou kunnen. Maar geen contact met vrouwen die het voor zichzelf ook hebben bereikt. (Ben ook bij specialist geweest voor advies omtrent embolisatie maar zij raadde het nog niet aan en zelf ben ik ook meer geïnteresseerd in bovenstaande benadering)

Inge Breedveldt Boer   pingbreed@hotmail.com

Bron Email©Loes Raaphorst 12/2007

Menstruatie-problemen, algemeen

 

Angsten, een agressief verzet tegen eigen zwakte en onmacht, tegen het vrouwelijke of het lichamelijk-seksuele; emotioneel opkroppen, een overdreven belasting door denken en piekeren; schaamte, schuld, slachtoffer-gevoel. Meer macht toekennen aan dood en verdriet, dan aan leven in vreugde.

 

Zelfbevrijding! Durf jezelf te zijn, actief en zelfbewust; wees niet hard voor jezelf, maar laat emoties vrij doorvloeien. Een overgave aan je innerlijke zachte, ontvankelijke energieën”: evenwicht tussen het vrouwelijke en het mannelijke in jezelf.

Tracht niet alles met het rationele te vatten, stel je in vertrouwen open voor je diepste Zelf, het intuïtieve, zodat angsten verdwijnen. Scheppende energieën benutten! Creativiteit! 

 De sleutel tot zelf-bevrijding
De sleutel tot zelf-bevrijding
Christiane Beerlandt
bol.com Partner

Bron De Sleutel tot Zelf-Bevrijding©Loes Raaphorst 10/2006