Reactie van Natasja – De Boze Stiefmoeder

Hey, ik ben een meisje van 15 jaar en mijn ouders zijn gescheiden. Nu woon ik bij mijn mama, maar we kunnen kiezen wanneer we naar onze papa gaan want mijn paard staat daar en dat van mijn zus ook. 

Er is 1 groot probleem: mijn stiefmoeder. Zij heeft een dochter van 11 jaar. Mijn stiefmoeder zoekt altijd ruzie om het minste prulletje en dat is nu al 4 jaar aan de gang. Ik word dat echt beu. Uitstappen met z’n allen ken ik niet, want zij willen altijd alleen gaan. Of eens een frietje gaan halen van het frituur kan ook niet. Dus dat valt soms voor dat we met honger bij mijn mama aankomen.

5 minuten te laat komen om met de paarden te gaan trainen om dat ik in de file zat, dat kan volgens haar ook niet. Dat is toch belachelijk! We moeten met 3 paarden gaan trainen, maar dan wilt zij weer geen 2 maal met de paardenaanhangwagen rijden. En zo gaat dat spelletje maar door.

Als mijn papa vanachter in de stal zit en ik ook, komt mijn stiefmoeder gegarandeerd naar van achter om te kijken of alles goed gaat. Zij is zo jaloers. Met een hevige ruzie heeft ze ooit gezegd: ‘Papa is van mij, van mij!!’ Dat vergeet ik nooit meer. 

Zij wilt mij en mijn zus weg, dan kan zij haar eigen leventje leiden met mijn vader en haar dochtertje. Het rare is op haar werk zegt ze altijd dat we brave kinderen zijn en dat ik weer eens gewonnen heb met dressuur. Maar tegen mij heeft ze nog nooit gezegd dat we braaf zijn. We moeten ook smeken om iets te mogen.

Ik word het echt kotsbeu. Ik ben er ziek van. Als iemand mij kan helpen, stuur a.u.b. een mailtje natasja150190@hotmail.com 

Groetjes

©Loes Raaphorst 09/2005