Reactie van Soraya –  De Boze Stiefmoeder

Mijn partner heeft een dochter van 5 jaar. We zijn nu bijna 2 jaar samen. Zijn dochter woont bij haar moeder met haar stiefzusje en haar moeders partner. Om het weekend is ze bij ons. Maar ik zie mezelf echt niet als stiefmoeder of moeder! Ik bespreek situaties wel met mijn partner wanneer mij iets dwars zit, maar ik bemoei me nergens mee. 

Ten eerste heeft ze al een moeder en ten tweede vind ik dat wanneer mijn partner mijn hulp of mening nodig zou hebben ik er voor hem en zijn dochter ben! Ik probeer haar meer als een soort nichtje te zien of zo en we doen gewoon leuke dingen samen. Als ik op haar moet passen dan mocht het nodig zijn corrigeer ik haar wel, maar ze luistert erg goed en is ook erg behulpzaam.

Het enige wat me wel dwars zit is zijn ex, de moeder van zijn dochter. Als ze jarig is gaat hij er heen en daar heb ik nogal moeite mee. Ja ok ik ben jaloers en dat hoeft misschien helemaal niet, maar leuk is anders! Maar ja de liefde blijft groeien niet alleen voor mijn partner maar ook voor zijn dochter!

Gr. Soraya

*******

Reacties op deze bijdrage zijn welkom en kunnen op verzoek doorgestuurd worden naar Petra, of online geplaatst worden. Gebruik de reactieknop bovenaan de pagina.

De Boze Stiefmoeder

Bron  Email ©Loes Raaphorst 07/2006